New York Times: Apare o tulpină californiană a virusului Wuhan, mult mai letală

.
. (pixabay.com)

O nouă tulpină a virusului Wuhan, detectată pentru prima dată în California, poate fi mai contagioasă decât alte variante, arată două noi studii. Deşi studiile au fost revizuite de publicaţia New York Times, acestea nu au fost încă publicate în reviste ştiinţifice, deoarece sunt supuse revizuirii de către departamentele de sănătate publică.

Varianta (B.1.427 / B.1.429) a apărut pentru prima dată în California primăvara trecută. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au aflat de tulpină doar în decembrie 2020, potrivit NYT.

Citiți și Australia renunţă la un vaccin anti-COVID după ce testarea dă rezultate fals pozitive pentru virusul de HIV

Au fost identificate mai multe variante ale virusului Wuhan, 19 de la izbucnirea pandemiei, inclusiv o variantă numită B.1.1.7 identificată pentru prima dată în sudul Angliei, o variantă numită B.1.1.7 detectată iniţial în Africa de Sud şi o variantă numită P1, care prima dată a apărut în Brazilia.

Într-unul dintre studii, cercetătorii au descoperit că varianta californiană s-a răspândit rapid într-un cartier din San Francisco în ultimele două luni. Cercetătorii au secvenţiat 630 de genomuri până în ianuarie şi au descoperit că 53% din coronavirusuri aparţineau B.1.427 / B.1.429.

În cel de-al doilea studiu, care a urmărit răspândirea variantei în San Francisco, a arătat că persoanele care au contractat varianta au dublul numărului mediu de particule virale din corp. În plus, tulpina s-a dovedit de aproximativ 40 de ori mai eficientă în răspândirea infecţiei prin celulele umane decât alte variante.

Citiți și Virusul Wuhan dezvoltă tentacule cu care infectează masiv celulele aflate în proximitate

Acest studiu a analizat, de asemenea, înregistrările medicale a 324 de persoane care au primit îngrijiri la clinicile de la Universitatea din California, San Francisco şi au constatat că cei infectaţi cu varianta californiană au de 4,8 ori mai multe şanse de a fi admişi în secţii de urgenţă şi de 11 ori mai multe şanse de a muri decât oameni care fuseseră infectaţi cu alte tulpini. Datele au fost ajustate pentru diferenţele de vârstă, sex şi etnie.

"Diavolul este deja aici", a declarat pentru Los Angeles Times Dr. Charles Chiu, un virolog implicat în studiul particulelor virale. Mi-aş dori să fie altfel. Dar ştiinţa este ştiinţa.” Chiu a mai prezis că tulpina va fi vinovată de aproximativ 90% din infecţiile din California până la sfârşitul lunii viitoare.

Se crede că varianta B.1.1.7, care a venit pentru prima dată în SUA din sud-estul Angliei nu numai că este mai transmisibilă, ci şi mai letală decât variantele anterioare.

Citiți și Virusul Wuhan foloseşte acelaşi mecanism de a scăpa de imunitatea organismului ca virusul HIV [studiu]

Cu toate acestea, unii experţi consideră că noua variantă din California este îngrijorătoare, dar nu este la fel de problematică precum varianta B.1.1.7.

„Sunt din ce în ce mai convins că acesta se transmite mai mult decât altele, la nivel local”, a spus William Hanage, un epidemiolog la Harvard, care nu a fost implicat în cercetare. „Dar nu există dovezi care să sugereze că este de acelaşi nivel cu B.1.1.7.”

Până în prezent, B.1.427 / B.1.429 a apărut în 45 de state americane şi alte câteva ţări, inclusiv Australia, Danemarca, Mexic şi Taiwan. Cu toate acestea, varianta a fost identificată mai ales în California.

Citiți și Microbiolog renumit susţine că laboratorul din Wuhan a făcut "lucruri nebuneşti" cu coronaviruşii

Cercetătorii rămân încă nedecişi dacă varianta este mai transmisibilă decât altele sau a apărut în California din cauza evenimentelor de supra-răspândire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură