Newsweek: Cum a preluat China controlul unei părţi importante din Portul Constanţa

Portul Constanţa
Portul Constanţa (Epoch Times)

Două mari companii chineze deţin, pe de o parte, cele mai mari silozuri de cereale din Portul Constanţa iar pe de altă parte, firme de shipping cu un rol strategic în regiunea Mării Negre, relatează Newsweek.

COFCO este cel mai mare trader de cereale din China şi unul dintre cei mai activi jucători mondiali pe această piaţă în ultimii ani. Politica de expansiune a acestei companii poate fi urmărită la lucru şi în România, prin intermediul COFCO Internaţional România SRL (după cum arată un articol din proiectul "Centura Chinei în jurul Mării Negre" al LINX).

Firma românească este deţinută de către CIL Agri Enterprises BV (anterior, Nidera Agri Enterprises BV) & Concordia Trading BV – ambele fiind subsidiare ale COFCO, compania-mamă chineză. În ultimul an fiscal pentru care există date publice, 2018, veniturile COFCO Internaţional România SRL au fost de 3,9 miliarde de lei (adică aproximativ 900 de milioane de euro). Profitul net, însă, a fost de o mie de ori mai mic: 3,9 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro). Numărul de angajaţi declarat oficial este de 75.

Cum comerţul cu cereale are nevoie de porţi de acces către cele mai eficiente căi de transport, cele maritime, tranzacţia dintre COFCO şi Nidera a fost foarte utilă pentru chinezi şi pentru că venea la pachet cu un operator portuar în Constanţa. Astfel, COFCO Internaţional România SRL şi COFCO Internaţional Netherlands BV deţin integral proprietatea asupra operatorului portuar constănţean United Shipping Agency SRL, companie aflată anterior în portofoliul Nidera. În 2018, veniturile United Shipping Agency SRL au fost de 61,5 milioane de lei (aproximativ 12,5 milioane de euro) iar profitul net de peste 10 milioane de lei (peste 2,2 milioane de euro) cu 210 angajaţi. Conform presei locale, operatorul portuar “deţine capacităţi de depozitare pentru cereale de circa 250.000 de tone”. Ziarul Financiar, însă, menţionează o capacitate de stocare de “doar” 228.000 de tone. Chiar şi aşa, United Shipping Agency SRL este cel mai important operator portuar din Constanţa la acest capitol.

Articolul integral poate fi citit aici