Nicholas Ionel şi Leandro Riedi, calificaţi în semifinalele de dublu a juniorilor la Australian Open

Perechea româno-austriacă a dispus în sferturile competiţiei de la Melbourne de italienii Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri, miercuri, scor final 6-4, 6-2.
(Getty Images)

Cuplul format din românul Nicholas David Ionel şi austriacul Leandro Riedi a reuşit accederea în faza superioară a juniorilor în turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, în urma succesului înregistrat, miercuri, în faţa tenismenilor din Italia, Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri. Partida a durat mai puţin de oră (59 de minute), scor final 6-4, 6-2.

Anterior acestui duel, favoriţii numărul cinci trecuseră fără emoţii de sportivii ruşi Egor Agafonov şi Evgheni Filipov. Partida a durat 43 de minute, scorul final fiind de 6-2, 6-2.

În continuare, în lupta pentru un loc în ultimul act, perechea româno-austriacă va trebui să ţină piept lui Jerome Kym şi Dominic Stephan Stricker, care au dispus la rândul lor cu 6-4, 6-4 de favoriţii numărul doi, Dalibor Svrcina (Cehia)/Jeffrey von den Schulenburg (Elveţia).

Pentru reprezentantul nostru aceasta este a doua semifinală consecutivă de dublu la un turneu de Mare Şlem, după cel de anul trecut de la US Open.

La dublu junioare, românca Fatima Ingrid Amartha Keita şi israelianca Shavit Kimchi au fost învinse în sferturile de finală de Ziva Falkner (Slovenia) şi Matilda Mutavdzic (Marea Britanie), cu 6-3, 6-1, în 63 de minute. În turul precedent cele două câştigaseră cu 7-5, 6-1 în faţa cuplului Daeyon Back (Coreea de Sud)/Weronika Baszak (Polonia), favorite opt. Duelul a durat 67 de minute.