Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită: Asistent medical care a dezvăluit grave nereguli, la un pas de "execuţie"?

Daniel Simion
Daniel Simion (Epoch Times)

Pe Facebook se anunţă un eveniment de susţinere a lui Daniel Simion, asistentul medical care în vara anului trecut a făcut greva foamei pentru schimbarea condiţiilor din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Evenimentul are loc în condiţiile în care asistentul urmează să fie cercetat disciplinar mâine dimineaţă, începând cu ora 9.00.

"Am avut curajul să postez o plăcuţă ruginită de la un pacient şi dată în sterilizare cu scopul de a fi pusă la alt pacient", a expus Simion pentru Epoch Times motivul pentru care este cercetat.

Placuta
Placuta (Daniel Simion)

"Daniel Simion, asistentul medical de la Spitalul Universitar Bucureşti, care în 2018 a făcut greva foamei, a fost chemat în comisia de disciplină a unităţii în care lucrează. Hai să-i arătăm că nu este singur în faţa intimidărilor şefilor!

Vino să fim alături de el, vineri, 22 martie, începând cu ora 9:00. Ne vom întâlni în faţa intrării Spitalului Universitar, unde vom afişa mesaje de susţinere pentru Daniel.

* * *

Daniel şi-a deranjat şefii, pentru că a scos la iveală o realitate cu care personalul din spitalele româneşti trebuie să se confrunte în fiecare zi: lipsa instrumentarului medical.

Mâine, el ar putea să-şi piardă locul de muncă. Dacă este dat afară, nu va mai putea fi avertizor de integritate (rol pe care îl are în prezent) şi opinia publică nu va mai afla despre problemele din spital.

Colega lui Daniel, Mariana Luceanu, alături de care a făcut greva foamei în 2018, a fost dată afară. S-a întâmplat la două luni după acea formă extremă de protest, pentru că asistenta a lipsit de la muncă cât a făcut greva foamei. Ar fi tragic ca situaţia să se repete din nou. Hai să nu-l lăsăm pe Daniel singur în faţa presiunilor. Fă mâine un ocol în drumul spre serviciu şi hai să ne arătăm solidaritatea!", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul va începe la ora 9,00 exact ora la care ar urma să înceapă cercetarea asistentului.

Reamintim că în vara lui 2018, Daniel Simion şi colega sa Mariana Luceanu au făcut greva foamei pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor precare în care sunt trataţi pacienţii SUUB, respectiv asupra lipsei instrumentarului, a dezinfectanţilor etc. Ulterior Mariana Luceanu a fost concediată, pe motiv că ar fi lipsit nemotivat de la serviciu cât a făcut greva, în condiţiile în care aceasta făcuse cerere de concediu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne