Nicolae Bănuţoiu: “Nu cu revoluţionarii scoateţi ţara din criză ci cu cei care fură şi au devalizat statul român”

Unul dintre sutele de revoluţionarii care protestau în 20 decembrie 2011 în faţa Guvernului.
Unul dintre sutele de revoluţionarii care protestau în 20 decembrie 2011 în faţa Guvernului. (Andrei Popescu/Epoch Times România)

“Nu cu amărâţii scoateţi ţara din criză, domnilor”, a spus Nicolae Bănuţoiu, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în şedinţa solemnă de marţi din Parlament, organizată pentru comemorarea Revoluţiei din 1989.

Acesta a propus un exerciţiu parlamentarilor şi guvernanţilor: “haideţi să staţi şi dumneavoastră în 2012 cum stau revoluţionarii. Parlamentul României suspendă pentru 2011 salariile deputaţilor şi senatorilor."

Bănuţoiu a afirmat că se uită faptul că datorită acestei mişcări revoluţionare “au apărut televiziunile, a apărut acest Parlament, dreptul la libera exprimare”, iar aceşti revoluţionari au făcut posibil “dreptul de a manifesta şi gândi , de a ne deplasa în orice ţară vrem.”

A adus exemplul nemţilor care au muncit cu toţii după cel de-al doilea război mondial să scoată Germania din criză. “Arătaţi-ne că merită să ne jertfim încă o dată pentru România, cum am făcut-o în 89 şi vă suntem datori. Nu vă bateţi joc de cei care v-au acordat acest drept, de a fi şi de a vă exprima liber în Parlamentul României.”

În discursul său, a acuzat clasa politică de starea în care se află ţara şi instituţiile statului că nu-şi fac datoria:

“Distrugem învăţământul, distrugem sănătatea, distrugem agricultura, am distrus industrie. Cât să rezistăm la toate netrebniciile care se fac din partea clasei politice? Toţi aţi fost la guvernare şi aţi adus ţara în mizerie. Nu noi suntem vinovaţi că avem hoţi şi în Parlament şi în guvern, peste tot şi nu sunt condamnaţi. Instituţiile statului nu-şi fac datoria.”

A amintit şi de faptul că protestul revoluţionarilor adevăraţi s-a manifestat încă de la început, din 90.

“Noi am început greva foamei după 89 şi am început cu aceste manifestări decente, pentru că nu am fost de modul cum s-a creieonat această democraţie.”

“Noi am început greva foamei după 89 şi am început cu aceste manifestări decente, pentru că nu am fost impresionaţi de modul în care s-a creionat această democraţie.”

Soluţia propusă de el pentru criză a fost confiscarea averilor ilicite: “confiscăm averile ilicite de după 89 şi scoatem ţara din criză. Haideţi să scoatem banii celor datornici la statul român. Acesta este datoria dvs - de a face legi pentru a scoate România din criză. Asta e datoria unui parlamentar sau a unui reprezentant al statului.

Teodor Mărieş şi Nicolae Bănuţoiu au fost îndelung aplaudaţi de către o parte a revoluţionarilor aflaţi în greva foamei , care au fost ieri în sală, la şedinţa solemnă.

Părăsind clădirea Parlamentului, revoluţionarii şi-au exprimat nemulţumirea strigând “Vrem ţara înapoi” şi “Păcat, păcat de sângele vărsat”. Au mai spus deasemenea că nu au fost lăsaţi în sală cu tricourile lor pe care scria "Greva foamei".