Nicolăescu: Vor fi controale la toate spitalele din ţară după problemele depistate la Ploieşti

Conferinţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, privind reforma în sănătate. În imagine, Eugen Nicolăescu
Conferinţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, privind reforma în sănătate. În imagine, Eugen Nicolăescu (Epoch Times România)

Începând de marţi, spitalele din ţară vor fi controlate de Direcţiile de Sănătate Publică după problemele depistate la spitalul din Ploieşti, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

În urma anchetelor, secretarii de stat, Raed Arafat şi Adrian Pană, vor conduce anchetele din spitale şi vor pregăti planurile de măsuri ce vor fi prezentate pe data de 19 decembrie, în cadrul unei videoconferinţe, pentru evaluarea capacităţii din perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014. La prezentarea planurilor vor participa coordonatorii din domeniul medical din cadrul Consiliilor Judeţene, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică, reprezentanţii Colegiului Medicilor, Colegiul Farmaciştilor şi prefecţii.

Controalele demarate la nivel naţional au fost iniţiate de ancheta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, după ce mai multe cadre medicale au antenţionat public lipsa materialelor sanitare şi a medicamentelor din unitatea medicală.

După o relatare a celor de la Mediafax, mai multe nereguli au fost depistate şi la Institutul Oncologic Bucureşti. După anchetă a reieşit că există stocuri de medicamente oncologice, scumpe, pentru o lună şi jumătate, însă cele ieftine, dar necesare, precum calmantele, serul fiziologic etc. lipsesc de pe stoc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură