Nicuşor Dan, posibil candidat al USR pentru Camera Deputaţilor. USR îşi va dezvălui aşii din mânecă luni

Liderul formaţiunii ce a constituit revelaţia alegerilor locale în Capitală, Nicuşor Dan, actualmente consilier general al Municipiului Bucureşti, ar putea candida pentru Camera Deputaţilor.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, ar putea candida pentru Camera Deputaţilor, o decizie finală urmând să fie luată în conferinţa municipiului Bucureşti a USR, a anunţat Dan, citat de digi24.ro.

În urma deciziilor ce se vor lua la conferinţa convocată pentru duminică seara, numelor celor ce vor candida la Parlament pe listele USR urmează să fie anunţate, cel mai probabil, luni.

„Foarte probabil voi candida la Camera Deputaţilor pentru Bucureşti. Conferinţa Municipiului Bucureşti va stabili ordinea pe liste a candidaţilor noştri, Senat şi Camera Deputaţilor. În afară de Vlad Alexandrescu, pe care l-aţi văzut săptămâna asta, lista celorlalţi miniştri secretari de stat probabil o să o aflaţi luni”, a spus Nicuşor Dan.

Dacă în ceea ce priveşte membrii actualului guvern care se vor afla pe liste, încă pluteşte incertitudinea, în ceea ce o priveşte pe Clotilde Armand, devenită, după alegerile locale, una dintre persoanele cele mai cunoscute din USR, misterul s-a spulberat: Clotilde va rămâne consilier local la sectorul 1, pentru a-şi duce mai departe mandatul încredinţat de bucureşteni.

Revenind la membrii Cabinetului Cioloş curtaţi de USR, printre care Cristian Ghinea, Nicuşor Dan a precizat că prezenţa acestora pe listele USR pentru Parlament va fi votată duminică, urmând ca miniştrii să decidă dacă vin sau nu vin.

„În această seară ei sunt votaţi, urmând ca ei să opteze dacă vin sau nu vin. Cei care vin la noi trebuie să-şi dea formal demisia din Guvern, acesta este motivul pentru care nu ştiu să vă spun la ce oră vom face anunţul. Noi votăm de principiu, le oferim un loc iar după aceea ei optează sau nu”, a explicat Dan.