Nitto ATP Finals 2020. Rafael Nadal la un meci distanţă de marea finală a competiţiei londoneze [video]

"Este un lucru important că am reuşit să ajung în semifinale şi sunt nerăbdător să joc împotriva lui Daniil" , a declarat numărul doi mondial, după ce l-a eliminat de pe tabloul de simplu pe campionul en-titre, grecul Stefanos Tsitsipas.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal. (Getty Images)

Tenismanul spaniol Rafael Nadal se află la două meciuri distanţă de o nouă performanţă extraordinară.

Numărul doi în ierarhia mondială a tenismanilor profesionişti s-a calificat, joi, în semifinalele Turneului Campionilor, după o partidă strânsă în compania grecului Stefanos Tsitsipas (22 ani, 6 ATP) - deţinătorul titlului, acesta din urmă înclinându-se la capătul a două ore şi 5 minute de joc efectiv cu scorul de 6-4, 4-6, 6-2.

Ibericul, aflat în cursa pentru câştigarea primului său trofeu de asemenea calibru, s-a clasat în urma acestui succes pe locul secund în Grupa Londra 2020, după austriacul Dominic Thiem (27 ani, 3 ATP) - oponent în faţa căruia a pierdut marţi, în cel de-al doilea său meci de la competiţia din capitala Marii Britanii.

Thiem, calificat la rândul lui în penultimul act, a cedat surprinzător, joi, în două seturi, scor final 6-2, 7-5, în faţa rusului Andrei Rublev (8 ATP).

În penultimul act al competiţiei londoneze, Rafael Nadal îl va avea ca adversar pe rusul Daniil Medvedev (4 ATP), care are asigurată prima poziţie în Grupa Tokyo 1970, înaintea meciului de vineri cu argentinianul Diego Schwartzman.

Dominic Thiem, finalistul ediţiei de anul trecut, va sta faţă în faţă cu învingătorul partidei dintre sârbul Novak Djokovic (1 ATP), şi germanul Alexander Zverev (7 ATP).

Actuala ediţie a Turneului Campionilor beneficiază de premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari, câştigătorul trofeului urmând să plece acasă cu un cec în valoare de 1.564.000 dolari.