Noaptea ca hoţii. Deputat român: Plahotniuc a aruncat la coş voturile chişinăuienilor

Tehnic, şi în R. Moldova şi în România mai e democraţie, practic însă există toate indiciile că ţările se apropie de autoritarism, afirmă Matei Dobrovie.
Matei Adrian Dobrovie, deputat român USR
Matei Adrian Dobrovie, deputat român USR (facebook.com/matei dobrovie)

Deputatul român USR Matei Dobrovie susţine că atât în Republica Moldova cât şi în România democraţia ar fi fost suspendată menţionând că Plahotniuc a aruncat la coş voturile chişinăuienilor pentru că nu-l vrea pe Andrei Năstase, reprezentantul forţelor cu adevărat pro-europene şi anti-oligarhice PPDA şi PAS, la Primărie şi se teme de schimbare.

În opinia politicianului din România, lui Plahotniuc i-ar fi convenit mai mult un socialist de-al lui Dodon, dar, în ciuda manipulărilor şi tacticilor de dezinformare, nu a reuşit să-l impună.

”Nebunie totală. Două state capturate de frăţia penală Dragnea-Plahotniuc. La noi s-au votat ieri modificări ale Codului de Procedură Penală cu dedicaţie pentru liderii majorităţii parlamentare, la ceas de noapte. Tot noaptea ca hoţii, justiţia controlată de oligarhul Plahotniuc a invalidat azi alegerile pentru primăria Chişinău. Asta în condiţiile în care nu au fost raportate incidente majore care ar fi putut influenţa rezultatele scrutinului”, comentează Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

”Tehnic, şi în Republica Moldova şi în România mai e democraţie, practic însă avem toate indiciile că ne apropiem de autoritarism. E datoria noastră să ne apărăm democraţia şi în stradă. Votul nu mai e suficient în faţa unui asemenea asalt!”, conchide Matei Dobrovie.

În context, analistul politic de la Chişinău Petru Bogatu a ţinut să atenţioneze ”că cei care au invalidat alegerile din Capitală consideră, probabil, că se joacă cu nervii lui Andrei Năstase. De fapt, se joacă cu focul...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe