Noaptea Muzeelor. Ciolacu s-ar duce voluntar la Antipa: „O să beau o cafea şi o să rezist”

Marcel Ciolacu (Captură video)
Ana Ion
18.05.2024

Premierul Marcel Ciolacu susţine că este dispus să meargă voluntar la „Noaptea Muzeelor”, după ce sindicaliştii au anunţat că unele dintre cele mai importante muzee din ţară nu vor fi deschise publicului în semn de protest faţă de inechităţile salariale din domeniu, relatează Aktual24.ro.

„O să beau o cafea şi o să rezist. Nu e o problemă”, a adăugat prim-ministrul, citat de News.ro, care a mai precizat că există deschidere şi i-ar plăcea să stea la o masă cu sindicaliştii şi să discute aşezat pentru că „nu e nimeni nici obtuz, nici pornit”.

„Ştiţi că trece Noaptea Muzeelor. E o noapte. De asta îi şi spune Noaptea Muzeelor. Fiecare categorie are specificul ei. De exemplu, muzeografii au problema că s-au mărit salariile în educaţie şi reclamă faptul că fac aceeaşi munca şi retribuirea este diferenţiată.

La fel cum am pornit şi noi cu salariul minim la nivel european, fiindcă aceasta este logica de bază, pentru aceeaşi muncă, indiferent unde trăieşti, că trăieşti în România, la Bucureşti sau la Paris, aceeaşi muncă trebuie să fie plătită la fel.

Eu am spus că nu îmi place când e un serviciu public, cu adevărat dânşii vor fi voluntari pentru acest serviciu. Noaptea muzeelor aduce o atractivitate şi o poveste deja. Creează un spirit. Nu trebuie să aduci atingeri unui spirit şi unei poveşti frumoase chiar pentru un interes direct. Discuţiile le-am avut şi săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern o să încercăm să reglăm situaţia”, a susţinut Marcel Ciolacu, întrebat despre „Noaptea Muzeelor” şi despre faptul că sindicaliştii din domeniu transmit că nu vor mai participa la eveniment.

Premierul a adăugat că se pune la dispoziţie, dacă este necesar şi stă voluntar, sâmbătă noaptea, timp de patru ore la Muzeul Antipa, pentru că e cel mai aproape de Palatul Victoria. Reamintim că pe 10 august, sub guvernarea PSD, protestatari paşnici, unii dintre ei vârstnici, alţii tineri, cu copii, au fost scăldaţi în gaze lacrimogene de jandarmeria aflată în subordinea ministrului Carmen Dan.

„Mai mult m-am pus la dispoziţie, dacă e nevoie. Sâmbătă o să încerc mă grăbesc spre casă. Mă duc şi eu voluntar. Cel mai aproape de Guvern e muzeul Antipa şi patru ore stau şi eu voluntar. O să beau o cafea şi o să rezist. Nu e o problemă. Dar mi-ar plăcea mult să nu mai folosim, mai ales dacă este deschidere, hai să stăm la masă şi să discutăm aşezat, fiindcă nu e nimeni nici obtuz, nici pornit", a adăugat Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor