Noduri şi semne: Ghislaine Maxwell arestată în New Hampshire. Dosarul Epstein nu moare

Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell
Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell (Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images)

La aproape un an de la arestarea pedofilului miliardar Jeffrey Epstein, pentru trafic de minore, NBC New York raportează că Ghislaine Maxwell, fata fostului magnat media Robert Maxwell şi una dintre iubitele lui Epstein, a fost arestată de FBI şi pusă sub acuzare de procurorii federali ai SUA.

Aparent moştenitoarea imperiului Maxwell a fost arestată în New Hampshire pentru acuzaţii legate de dosarul Epstein şi ar urma să apară într-o instanţă federală.

Există mărturii conform cărora prietena şi confidenta lui Jeffrey Epstein ar fi ajutat la racolarea de fete minore - adolescente - în reţeaua lui Epstein, care le oferea pentru sex unei reţele de miliardari şi personalităţi.

După cum relatează Adam Klasfeld, rechizitoriul spune că: "[Ghislaine] Maxwell a asistat, a facilitat şi a contribuit la abuzul făcut de Jeffrey Epstein asupra fetelor minore, ajutându-l, printre altele, pe Epstein să recruteze, să atragă şi, în cele din urmă, sa abuzeze victimele ...

„Unele dintre victime erau în vârstă de 14 ani”.

"În special, între 1994 şi aproximativ 1997, Maxwell a fost într-o relaţie intimă cu Epstein şi, de asemenea, a fost plătită de Epstein pentru a-şi gestiona diferitele lui proprietăţi."

Ghislaine Maxwell a fost acuzată de trei femei că a procurat şi instruit fete tinere să efectueze masaje şi acte sexuale cu Epstein şi asociaţii săi.

Virginia Giuffre (anterior Virginia Roberts), una dintre presupusele victime ale lui Epstein, a afirmat în cadrul unui proces civil că Maxwell a „recrutat-o” în reţeaua lui Epstein, unde a fost forţată să facă sex cu Epstein şi cu prietenii săi VIP-uri, inclusiv cu prinţul Andrew al Marii Britanii.

Giuffre afirmă în plângerea sa că Maxwell, singurul inculpat al procesului şi fiica magnatului Robert Maxwell, recruta în mod uzual minore pentru Epstein. Giuffre susţine că Maxwell a învăţat-o să acorde „masaje” lui Epstein - care implicau acte sexuale şi, în esenţă, prostituţie. Când Maxwell a negat public acuzaţiile şi a afirmat că Giuffre minte în 2015, cea din urmă s-a adresat unei instanţe federale acuzându-l de defăimare.

În luna mai, Ghislaine Maxwell a fost văzută într-un apartament de lux de pe Avenue Matignon din Paris, la o distanţă de doar cinci minute de mers cu maşina de apartamentul de 8,6 milioane USD al pedofilului mort în condiţii extrem de suspecte într-o închisoare de mare risc din SUA.

Maxwell "se mută în fiecare lună în locuri noi pentru a scapa de detectivii prarticulari şi stă la reşedinţele colegilor de încredere şi contactelor sale", potrivit unei surse.

"Ea vrea să rămână în Franţa atâta timp cât poate să profite de legile locale privind extrădarea şi are o reţea uriaşă de contacte dispuse să o ţină ascunsă", au adăugat sursele. "Conform legii franceze, oricine este născut pe pământ francez nu este extrădat în altă ţară, indiferent de presupusa crimă."

După cum a explicat Gabrielle Bruney pentru Esquire în mai, Maxwell este cea mai tânără dintre cei nouă copii ai Elisabetei şi ai lui Robert Maxwell şi s-a născut în Franţa în 1961. Familia locuia într-un conac englez, iar tatăl ei a fost fondatorul unui imperiu media şi parlamentar. Maxwell a absolvit una dintre cele mai exclusiviste şcoli din Marea Britanie şi apoi Universitatea Oxford. Ca membru al înaltei societăţi britanice, Maxwell a frecventat unele dintre cele mai celebre familii din ţară şi s-a împrietenit cu prinţul Andrew.

Tatăl ei a murit în 1991, după ce "a căzut" de pe iahtul său şi s-a înecat.

S-a speculat că moartea sa ar fi putut fi o sinucidere, întrucât în ​​ziua în care a murit, el trebuia să se prezintă la Banca Angliei în legătură cu neplata unor împrumuturi masive.

După moartea sa, mass-media britanică l-a numit „escrocul secolului”, când s-a dezvăluit faptul că a deturnat sute de milioane de lire sterline din fondurile de pensii ale angajaţilor săi. Maxwell a declarat la un post de ştiri, după moartea tatălui ei, că a simţit că a fost ucis.

Ghislaine Maxwell s-a mutat în Statele Unite în anul în care a murit tatălui ei şi l-a cunoscut pe Jeffrey Epstein. Relaţia a marcat o revenire financiară misterioasă a lui Ghislaine Maxwell, a cărei familie pierduse o mare parte din avere după moartea tatălui ei. În 2000, ea s-a mutat într-o casă din oraşul Manhattan de 4,95 milioane USD achiziţionată „de o companie anonimă cu răspundere limitată, la o adresă care se potrivea cu biroul companiei J. Epstein & Co. Reprezentantul cumpărătorului era Darren Indyke, avocat al lui Epstein. Ea a fost partenera pedofilului ani de zile, administrându-i gospodăriile şi prezentându-l prietenilor ei din societate.

Potrivit unui proces deschis de ea anul acesta în speranţa de a câştiga fonduri ale finanţatorului mort, „În timp ce era angajată de Epstein, Maxwell a fost responsabilă de gestionarea proprietăţilor lui Epstein situate în New York, Paris, Florida, New Mexico şi Insulele Virgine. “

„Pe parcursul relaţiei lor, inclusiv în timp ce Maxwell era angajata lui Epstein”, se menţionează în proces, „Epstein i-a promis lui Maxwell că o va sprijini financiar. Epstein i-a făcut aceste promisiuni în mod repetat, atât în scris, cât şi verbal”.

Cu toate acestea, într-un număr al Vanity Fair din 2003 Epstein nega faptul că Maxwell era o angajată.

După condamnarea, în 2008, a lui Epstein pentru acuzaţia de prostituţie a unei fete minore, cei doi păreau să pună capăt asocierii lor publice. În 2009, Virginia Roberts Giuffre a înaintat o acţiune civilă împotriva lui Epstein acuzându-l pe el şi pe Maxwell că ar fi atras-o în presupusul lor cerc de trafic de sex. Cu toate acestea, Maxwell a rămas prezentă în societatea din New York până în jurul anului 2015. În 2012, a fondat un ONG de mediu numit Proiectul TerraMar, care s-a închis la sfârşitul lui 2019.

Deşi mai mulţi martori au susţinut că Maxwell participa la presupusele crime ale lui Epstein, ea nu a fost niciodată acuzată. Un lucru care ar putea împiedica potenţialele eforturi de a depune acuzaţii împotriva lui Maxwell este acordul de pledoarie pe care Epstein l-a încheiat cu procurorul din Miami Alexander Acosta, în schimbul căruia pedofilul a fost închis doar 13 luni, după ce iniţial se confrunta cu acuzaţii care l-ar fi putut costa închisoare pe viaţă.

Arestarea ei poate fi o problemă majoră pentru personaje precum prinţul Andrew al Marii Britanii. Maxwell ar putea fi martorul cheie care poate deschide anchete penale mai ample. Giuffre şi alţii au susţinut că Ghislaine Maxwell era furnizoarea principală a fetelor tinere pe care Epstein le folosea pentru abuzuri în cercuri extrem de influente.