Norica Nicolai a răbufnit: Ce vrea Rareş Bogdan e specific unor ţări precum Coreea de Nord, Pakistan sau Cuba

Norica Nicolai
Norica Nicolai (Epoch Times România)

Şefa Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, a lansat un atac dur la adresa europarlamentarului Rareş Bogdan şi a acuzat PNL că are o atracţie pentru totalitarism.

"Remarc o tendinţă nouă la vârful PNL, şi anume atracţia către totalitarism! Am citit cu uimire cum mai noul venit în conducerea PNL Rareş Bogdan a lansat cu uşurinţă în spaţiul public o idee specifică regimurilor totalitare: introducerea mandatului imperativ pentru aleşi!", a declarat Norica Nicolai.

Liderul ALDE a citat declaraţia făcut de Rareş Bogdan într-o emisiune TV:

Eu sunt unul dintre oamenii care militează pentru introducerea în Constituţie, că nu se poate altfel, iar Pârvulescu o poate explica mult mai bine decât mine, sau doamna Miroiu, AVEM NEVOIE DE MANDATUL IMPERATIV. Nu doar la deputaţi şi senatori. În momentul în care schimbi partidul sau părăseşti partidul, îţi pierzi mandatul pe care l-ai primit de la cetăţeni. Asta înseamnă modificarea Constituţiei, e complicat.

Norica Nicolai - fost procuror comunist - a subliniat că legea fundamentală a României interzice în mod explicit mandatul imperativ la articolul 69 (mandatul imperativ este nul de drept).

"Au fost însă vremuri, pe care nimeni nu ar mai vrea nici să şi le amintească, darmite să le retrăiască, când mandatul imperativ era literă de lege: în regimul comunist! Pe plan mondial, acest tip de mandat imperativ este specific unor ţări precum Coreea de Nord, Pakistan sau Cuba. De altfel, Consiliul Europei, Parlamentul European şi Comisia de la Veneţia critică aspru tendinţele de introducere a mandatului imperativ. Oare asta vrea să însemne europenismul de tip nou, susţinut de oamenii dlui Klaus Iohannis? Întoarcerea la practicile regimurilor totalitare?", a comentat Norica Nicolai.