Norica Nicolai, către Guy Verhofstadt: Sprijini copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri

Norica Nicolai
Norica Nicolai (Epoch Times România)

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a publicat, joi, pe pagina sa de socializare, o scrisoare deschisă adresată liderului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care soseşte la Bucureşti nu pentru a susţine campania partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, intrat oricum pe lista neagră a familiei sale politice europene, ci pentru a participa la mitingul electoral USR PLUS.

În acest context, Norica Nicolai - fost procuror comunist - îl avertizează pe Guy Verhofstadt că manifestarea electorală la care acesta va participa este una „a unei alianţe politice de tip neo-populist, a cărei listă de candidaţi la alegerile europene este condusă de o persoană care a purtat în tinereţe uniforma odioasă a Securităţii lui Ceauşescu”.

„Cel care conduce astăzi lista a avut drept misiune să o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toată viaţa, pe faţă sau în ascuns. Vei veni la Bucureşti pentru a-i sprijini pe copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri. Înainte de a-ţi lua biletul pentru Bucureşti, ar fi fost bine să-mi dai, mie sau colegilor mei, un telefon ca să-ţi povestim cu cine eşti pe cale să baţi palma. Întreaga listă a celor pe care plănuieşti să-i susţii geme de odrasle sau discipoli ai poliţiei politice comuniste. Chiar dacă nu judecăm niciodată copiii pentru greşelile părinţilor este bine să ştii că în România avem o vorbă: aşchia nu sare departe de trunchi!”, afirmă liderul ALDE România.

În scrisoare, Norica Nicolai îl acuză pe Guy Verhofstadt că ar duce o „continuă campanie împotriva României".

„Cred că greşeşti profund când te manifeşti ca un partizan necondiţionat al instituţiilor şi practicilor represive şi cred că greşeşti şi mai mult când refuzi să vezi gravele abuzuri petrecute în justiţia din România din ultimii 10 ani. Ca de la liberal la liberal îţi spun că mă aşteptam să văd mai multă sensibilitate faţă de abuzul de putere şi amestecul vădit al serviciilor de informaţii în justiţia din România. Noi, în ALDE România, stăruim să credem că libertatea cetăţeanului are prioritate în raport cu aparatele coercitive ale statului şi că definiţia reală a statului de drept pleacă de la calitatea drepturilor şi libertăţilor individuale, nu de la puterea necontrolată pe care o acumulează, încurajaţi de politicieni populişti, instituţiile judiciare şi de forţă”, a declarat Norica Nicolai.

În final, reprezentanta ALDE îi transmite colegului său european că nu se vor vedea vineri, în ziua mitingului USR-PLUS, „dar o să ne vedem cu siguranţa la Congresul nostru de la sfârşitul lui iunie unde noi vom susţine valorile pe care odată le-am susţinut împreună: demnitatea persoanei umane, libertatea, egalitatea, democraţia şi domnia legii”.

Reamintim că, în prezent, în grupul ALDE european se pune problema excluderii partidului condus de Tăriceanu, motivul fiind că acesta a susţinut planurile PSD din domeniul justiţiei, demersuri legislative considerate drept un atac la adresa democraţiei şi a statului de drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne