Norvegianul Anders Breivik plănuia să-l ucidă pe Barack Obama

Un ziar norvegian din 14 august 2011, prezinta imagini din timpul reconstituirii organizate de poliţie pe insula Utoya, unde au fost ucise 69 de persoane de Anders Behring Breivik (KYRRE LIEN/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
01.04.2012

Norvegianul Anders Breivik, acuzat de uciderea a 77 de persoane, plănuia un atentat împotriva lui Barack Obama în 2009, când preşedintele american s-a dus la Oslo pentru a primi Premiul Nobel pentru Pace,citat de Dagbladet.

Breivik plănuia să folosească o bombă ascunsă într-o maşină pentru a-şi atinge scopul, potrivit cotidianului norvegian Dagbladet, care citează documente ale poliţiei.

Ca şi în cazul atacurilor din iulie 2011, Anders Breivik intenţiona să se îmbrace în uniformă de poliţist. Atentatul împotriva lui Obama era pentru Breivik ”o acţiune simbolică”, nefiind îndreptată asupra preşedintelui, ci asupra premiilor Nobel.

Dublul atac comis în 22 iulie în Norvegia s-a soldat cu 77 de morţi, dintre care 68 au fost împuşcaţi pe insula Utoya şi opt şi-au pierdut viaţa într-o explozie produsă în apropiere de sediul guvernului norvegian.

Poliţia l-a arestat pe Anders Breivik, în vârstă de 32 de ani, care şi-a recunoscut faptele, dar nu a pledat vinovat.

Extremistul a recunoscută că atacurile au fost îngrozitoare, dar a apreciat că sunt necesare pentru a campania sa de a apăra Europa de o invazie musulmană.

La 7 martie, Anders Behring Breivik a fost pus oficial sub acuzare pentru terorism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor