Noua biografie a lui Kim Jong-un susţine că acesta este un „cadou al Cerului”

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un (Getty Images)

O nouă biografie a dictatorului nord-coreean Kim Jong-un îl descrie pe acesta ca fiind un lider „neobişnuit de îndrăzneţ şi curajos” – un „cadou din partea Cerului”.

Cartea, intitulată „Kim Jong-un: Un om măreţ”, respectă îndeaproape propaganda comunistă folosită pentru a-i forţa pe cetăţenii nord-coreeni să rămână loiali stăpânilor lor şi este văzută ca o încercare de a consolida poziţia lui Kim în Phenian. Cartea îl descrie pe Kim ca un „maestru al tuturor lucrurilor pe care şi le propune” şi îi laudă „cunoştinţele şi capabilităţile analitice şi ştiinţifice”.

Cititorilor li se spune că dictatorul posedă un „caracter eroic şi bărbătesc şi competenţe în toate domeniile” – un fel de „om bun la toate”.

De asemenea, Kim Jong-un este lăudat ca fiind un călăreţ capabil, un marinar neînfricat şi un şofer de tanc „agresiv”.

Continuând în acelaşi stil exagerat, cartea susţine că „niciun muritor nu poate egala curajul şi îndrăzneala” lui Kim, declarându-l în acelaşi timp ca fiind un „cadou din Ceruri” care este „perfect şi fermecător”.

Biografia mai susţine că dictatorul şi-a apărat ţara cu arme nucleare, plasând Coreea de Nord în rândul marilor puteri militare.

Publicarea acestei biografii are loc în condiţiile în care Comitetul Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord şi Adunarea Supremă a Poporului i-au acordat liderului dolofan o serie de noi titluri pentru a-i consolida statutul.

Printre aceste titluri suplimentare se regăsesc cel de Comandant Suprem al Armatei Poporului Coreean şi cel de Reprezentant Suprem al Poporului.

Surse sud-coreene au declarat că aceste evoluţii sunt monitorizate îndeaproape, în condiţiile în care schimbările sugerează că dictatorul se vede acum drept lider al tuturor oamenilor din Peninsula Coreeană.

Bineînţeles, autobiografia nu aminteşte de faptul că cetăţenii nord-coreeni trăiesc în sărăcie şi teroare sub pumnul de fier al regimului comunist de la Phenian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe