Noua variantă Omicron apare în Belgia

Ministrul Belgian Frank Vandenbroucke
Ministrul Belgian Frank Vandenbroucke (Dirk Waem/BELGA MAG/AFP via Getty Images)

Belgia a confirmat că noua variantă Omicron a virusului Wuhan a fost detectată în ţară, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii. Este primul caz cunoscut al noii variante din Europa.

Varianta – care a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud – a fost identificată la un turist care se întorcea în Belgia din Egipt pe 11 noiembrie, a declarat virologul belgian Marc Van Ranst pe Twitter.

Persoana a dezvoltat primele simptome pe 22 noiembrie, a adăugat acesta.

Ministrul belgian al Sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a declarat că acest caz a fost identificat la un bărbat în vârstă de treizeci de ani care se întorcea dintr-o călătorie de vacanţă în Egipt, a informat agenţia locală de ştiri VRT.

Bărbatul neidentificat a prezentat simptome uşoare.

„Avem un caz confirmat din această variantă, este cineva care a venit din străinătate - această persoană a fost testată pe 22 noiembrie, nu a fost vaccinată şi nu a avut nicio infecţie anterioară - aşa că acest caz a fost observat şi confirmat, dar vreau să repet că este o variantă suspectă, nu ştim dacă este o variantă foarte periculoasă”, susţine Vandenbroucke.

În prezent, nu este clar unde a apărut de fapt noua variantă, dar a fost detectată pentru prima dată de oamenii de ştiinţă din Africa de Sud şi, pe lângă Belgia, a fost văzută şi la călătorii din Botswana, Hong Kong şi Israel. Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud spun că noua variantă se află în spatele unei creşteri recente a numărului infecţiilor cu virus Wuhan în Gauteng, cea mai populată provincie a ţării.

Premierul belgian Alexander De Croo a ordonat vineri un nou set de măsuri, deoarece oficialii belgieni transmit că numărul cazurilor de virus Wuhan sunt din nou în creştere. Noile măsuri vor include închiderea cluburilor de noapte timp de trei săptămâni şi restricţionarea petrecerilor private.

„Barurile, cafenelele şi restaurantele vor avea parte de măsuri suplimentare şi vor avea obligaţia să închidă la ora 23:00, va fi permis un număr de maximum şase persoane la masă, cu excepţia cazului în care sunt din aceeaşi familie”, a anunţat De Croo. „Cluburile de noapte şi de dans vor fi complet închise şi ştiu că este un mesaj dur.”

Regatul Unit a declarat, joi, că este îngrijorat de tulpina nou identificată şi a interzis zborurile din şase ţări din Africa de Sud. Israelul a impus, de asemenea, o interdicţie de călătorie pentru majoritatea statelor africane.

În Statele Unite, care au ridicat recent interdicţia asupra turismului din multe locaţii la nivel global, Anthony Fauci, consilierul medical şef al administraţiei de la Washington, a spus că doreşte să vadă mai multe date despre noua variantă înainte de a face anunţuri suplimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe