"Noul normal" este aici - Singapore Airlines anunţă introducerea paşapoartelor de imunitate COVID-19 pentru pasagerii săi

Virusul Wuhan loveşte întreaga planetă
Virusul Wuhan loveşte întreaga planetă (Barry Lewis/In Pictures via Getty Images)

Singapore Airlines a anunţat, săptămâna trecută, că se pregăteşte să devină prima linie aeriană comercială majoră care introduce un certificat digital de sănătate pentru a verifica istoricul testelor COVID-19 pentru pasageri, precum şi starea de vaccinare.

Pe 23 decembrie, noul proces de verificare digitală a sănătăţii a fost lansat pentru pasagerii care călătoresc pe zborurile operate de transportator de la Jakarta sau Kuala Lumpur la Singapore, potrivit unui comunicat de presă al Singapore Airlines.

Compania aeriană susţine că pasagerii vor face teste COVID-19 la clinicile locale din Jakarta şi Kuala Lumpur şi li se vor elibera „certificate de sănătate digitale sau pe hârtie, cu un cod QR”. Aceste forme de permis de imunitate vor fi verificate de securitatea aeroportului şi de agenţia de imigraţie din Singapore.

"Este un mod mai rapid şi mai sigur de a valida acreditările de sănătate ale unui pasager decât protocoalele existente, accelerând atât procesul de check-in la aeroport, cât şi procesul de intrare în Singapore. Ar facilita clienţilor companiei să-şi controleze informaţiile, reduce fricţiunea în timpul călătoriei lor şi generează o experienţă mai lină cu ajutorul tehnologiilor digitale în noul normal", a declarat compania aeriană.

JoAnn Tan, vicepreşedinte interimar de planificare a marketingului pentru Singapore Airlines, a declarat că lansarea paşapoartelor imunitare „va fi o parte integrantă a călătoriilor aeriene în viitorul previzibil”.

În octombrie, pasagerii care au zburat de pe Aeroportul Heathrow din Londra către Newark cu un zbor United Airlines au făcut parte dintr-un program pilot pentru testarea pasagerilor pentru virus.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Lance Gokongwei, preşedinte şi CEO al Cebu Pacific, cea mai mare companie aeriană din Filipine, a anunţat că paşapoartele de sănătate vor fi „esenţiale” pentru călătorii.

În aprilie şi mai, primarul oraşului francez Nisa şi Bill Gates au fost printre cele mai proeminente voci care discutau despre paşapoartele de sănătate.