Noul premier: A fost aproape ca o minune. 7 partide au pus punct unei guvernări care a făcut rău României

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Noul premier al României, Ludovic Orban, a dat asigurări luni seară, la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni, că va fi "un partener de încredere" pe drumul spre "reconstruirea" României, după o guvernare pesedistă care "cu adevărat" a făcut rău ţării.

"Excelenţa voastră, domnule preşedinte, Klaus Iohannis, stimaţi invitaţi, participanţi la acest eveniment, vreau să încep cu un mesaj foarte simplu: domnule preşedinte, începând de astăzi aveţi un partener în Guvernul României. Un partener de încredere, un partener care este gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României pentru realizarea programelor şi proiectelor, care pot să aducă România într-o situaţie de revenire pe drumul drept şi care pot, cu adevărat, să permită fiecărui român să reuşească în viaţă, în ţara lui. Suntem după, eu aş categorisi-o ca pe aproape o minune, 7 formaţiuni politice şi grupuri parlamentare cu un număr redus de parlamentari fiecare, au reuşit, în primul rând să se unească, să pună punct unei guvernări care, cu adevărat, a făcut rău României şi care a revoltat marea majoritate a românilor şi a produs nişte efecte, din păcate, nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung, care vor fi foarte greu de corectat", a afirmat Orban.

Potrivit premierului, a doua "minune" este învestirea acestui Guvern PNL "şi chiar este o minune".

"Gândiţi-vă că în Parlamentul României, Partidul Naţional Liberal, care este partidul care şi-a asumat răspunderea guvernării, deţine cam 20% şi cu toate acestea, astăzi am obţinut votul de învestitură. Le mulţumesc partenerilor serioşi, partenerilor care au fost alături de noi atât în efortul de a opri PSD-ul să mai facă rău României, cât şi în efortul de a da României un Guvern legitim, un Guvern serios, un Guvern responsabil, care să aibă, cu adevărat, capacitatea de a rezolva marile probleme cu care se confrunta România. Le mulţumesc celor din USR, celor din ALDE, celor din PMP, parlamentarilor UDMR, parlamentarilor din Grupul Minorităţilor Naţionale şi o mulţumire specială parlamentarilor din Pro România care, în condiţii extrem de dificile, au fost alături de noi. Pornim la un drum greu, într-o situaţie destul de dificilă pentru România. Avem de rezolvat probleme stringente, avem de deblocat o mulţime de proiecte, care au bătut pasul pe loc şi care au împiedicat dezvoltarea României, de la proiectele de infrastructură în domeniul transporturilor, proiectele de investiţii în reţeaua sanitară, deblocarea tuturor procedurilor competitive în programul de achiziţie, de înzestrare a Armatei şi mai ales asigurarea unui procent de 2% din PIB, conform angajamentelor noastre", a declarat Orban.

Prim-ministrul l-a asigurat pe şeful statului că îl are ca partener în efortul său de a întări poziţia României pe plan internaţional, de a consolida şi a determina o poziţie din ce în ce mai bună pentru România, la nivelul Uniunii Europene.

"De asemenea, ne veţi avea parteneri în toate demersurile dumneavoastră, în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii şi în cadrul NATO. Ne aveţi parteneri în toate programele pe care le aveţi, de la România Educată şi mai ales în proiectul de ţară care ştim că în curând va fi prezentat românilor. Puteţi conta pe o colaborare loială, suntem deschişi pentru un dialog permanent, pentru un parteneriat spre binele românilor care să ducă, cu adevărat, la un Guvern care să fie al Românilor, un Guvern care să nu mai răspundă la nişte comenzi politice absurde, un Guvern care să ţină cont de ceea ce aşteaptă românii de la noi, un Guvern format din oameni oneşti, oameni modeşti, oameni cu bun simţ, oameni competenţi, oameni care au capacitatea să finalizeze proiectele benefice pentru România. Vă mulţumesc şi contaţi pe noi!", a conchis Orban.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu întreaga ceremonie.