Noul preşedinte al PNL Bucureşti: Florin Cîţu este mai reformist. Orban a cam condus partidul singur

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu

Proaspătul şef al PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a afirmat, la RFI, că Florin Cîţu are în prezent susţinerea a peste jumătate dintre filialele PNL în cursa pentru preşedinţia partidului, şi a explicat de ce îl susţine pe premier.

„Domnul Cîţu este mai reformist decât domnul Orban, în acest moment, este mult mai preocupat de ce înseamnă reformă şi de a lua neapărat măsurile corecte. Se uită mai puţin la politică, ce este drept şi cred că este o alegere foarte bună pentru PNL să meargă mai departe cu domnul Florin Cîţu”, a explicat Ciucu.

Primarul Sectorului 6 susţine că ”filialele [partidului – n.r.] sunt semnificativ majoritar cu domnul Cîţu”.

„Estimativ, acum, deja avem la domnul Cîţu cel puţin 55, dacă nu 60% din filiale, lideri de filiale care au ieşit public, după congrese, după alegeri şi au anunţat susţinerea către premier”, a precizat preşedintele PNL Bucureşti.

Întrebat de ce nu mai este bun Ludovic Orban pentru PNL, Ciprian Ciucu a răspuns:

”Domnul Orban a avut un merit semnificativ pentru PNL, în ultimii ani. A avut rezultate foarte bune, bine, împreună cu preşedintele Iohannis, împreună cu noi, toţi ceilalţi, că nu a fost el singur, dar în fine, a fost în fruntea partidului şi e clar că de la europarlamentare până la alegerile generale, rezultatele au fost foarte bune”.

Cât despre „de ce nu ar mai fi potrivit Orban pentru mai departe”, motivul ar fi, potrivit lui Ciucu, acela că „în jurul domniei sale nu sunt foarte-foarte mulţi oameni cu multă credibilitate, este mai degrabă singur, este mai degrabă domnul Orban foarte vizibil, foarte sus, cu rezultate, iar cei din jurul lui, care îi asigură susţinerea, grupul apropiat, cu care forţează practic deciziile în PNL nu sunt la nivelul domniei sale”.

„Din acest motiv, a cam condus partidul singur, cu decizii deja luate de dinainte. Acum, premierul Cîţu vine cu o promisiune de democratizare a deciziei interne a partidului”, a conchis edilul.