"Nu are cine să semneze pentru salarii" - Mii de angajaţi de la Mediu şi Energie, fără bani după demisia miniştrilor ALDE

Marius-Constantin Budăi
Marius-Constantin Budăi (Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că va fi găsită o soluţie pentru ca miile de bugetari de la Mediu şi Energie care nu şi-au încasat banii în urma demisiei a doi miniştri ALDE să îşi poată lua lefurile, potrivit Digi 24.

Concret, 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi ai unor agenţii afiliate, precum şi aproximativ 200 de angajaţi ai Ministerului Energiei nu şi-au încasat salariile marţi.

„E o problemă (...). Cu siguranţă vom găsi o soluţie în Guvern”, a precizat Budăi, adăugând că o soluţie va trebui să fie găsită şi în cazul angajaţilor Ministerului de Interne în condiţiile expirării mandatului temporar al ministrului Mihai Fifor.

De partea sa, Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex", a declarat marţi pentru Agerpres că aproximativ 10.000 de angajaţi din ministerele care au aparţinut ALDE nu şi-au primit salariile din cauza faptului că miniştrii demisionari - Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton - nu au lăsat, prin ordin, pe cineva în locul lor pentru a putea fi semnate statele de plată.

"Am intervenit la Secretariatul General al Guvernului să se găsească o soluţie, pentru că doamna ministru (fostul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu - n. r.) când a plecat, şi cu domnul Anton (fostul ministru al Energiei, Anton Anton - n. r.) nu au lăsat înlocuitori sub ordin de ministru, cât erau în funcţie, iar acum nu are cine să semneze pentru salarii. Practic, orice ministru care pleacă de obicei lasă înlocuitori prin ordin de ministru. Deci, intenţionat aceşti oameni nu au lăsat înlocuitori, ca să blocheze Guvernul. În ziua în care a fost ultima şedinţă de Guvern puteau să lase prin ordin de ministru împuterniciri. În clipa aceasta există un blocaj pentru că ei n-au făcut acest lucru. De obicei aşa se întâmplă: în momentul în care un ministru îşi dă demisia îşi lasă un înlocuitor", a afirmat Marica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne