“Nu credeţi în basmele Kremlinului” - Ministrul ceh de Externe, semnal de alarmă în legătură cu dorinţa de pace a lui Putin

Ministrul de externe al Cehiei, Jan Lipavsky (Getty Images)
Redacţia
26.05.2024

Ministrul ceh de Externe, Jan Lipavský, a criticat, într-o postare pe platforma de socializare X, remarcile liderului rus Vladimir Putin privind deschiderea sa pentru o negociere a păcii în Ucraina pe baza "realităţilor de pe teren".

"Vineri: Ţarul de la Kremlin transmite presupuse semnale că vrea pace. Sâmbătă: Bombardează un hipermarket plin de civili", se arată în postare.

Lipavský a mai adăugat că declaraţiile Kremlinului nu ar trebui să fie crezute, potrivit Ukrinform.

"Nu credeţi în basmele Kremlinului. La reuniunea ministerială NATO de la Praga, le voi cere colegilor mei să intensifice sprijinul pentru a limita imperialismul rusesc", a declarat el.

Vineri, Reuters a relatat, citând surse ruseşti, că Putin este gata să oprească războiul din Ucraina printr-o înţelegere de încetare a focului negociată care să recunoască actualele linii ale câmpului de luptă.

"Se vorbeşte din nou despre necesitatea de a reveni la negocieri. Să ne întoarcem la ele, dar nu pe baza a ceea ce vrea o parte, ... [mai degrabă] pe baza realităţilor de astăzi care s-au conturat pe teren", a declarat Putin în timpul unei vizite efectuate vineri în Bielorusia.

Iar sâmbătă, forţele ruse au lansat două bombe cu planare asupra unui magazin de feronerie din Harkiv, ucigând două persoane şi rănind 35.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor