Nu mai sunt paturi libere la "Matei Balş". Pacienţi cu Covid ţinuţi pe holuri / Medic: E cea mai bună soluţie, primesc tratament

(facebook.com/constantinvasile)

Imagini care descriu o realitate crudă la Institutul “Matei Balş” din Bucureşti au fost postate, marţi, de un martor, pe Facebook. Mai exact, din cauza lipsei de paturi pentru pacienţii cu Covid-19, aceştia au fost aşezaţi pe holurile spitalului în aşteptarea eliberării unui loc sau pentru a primi tratament, relatează Digi 24.

De asemenea, în mesajul care a însoţit imaginile foto-video, persoana respectivă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de posibilitatea intrării în colaps a sistemului medical românesc, atrăgând atenţia că medicii pe care i-a văzut la Institut nu au timp nici să bea apă.

“Cam aşa arată holurile spitalului Matei Balş cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi aşeze, pacienţii stau pe scaune la oxigen, sunt internaţi pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineaţă nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înţelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă faţă, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris bărbatul.

În imagini, pacienţii cu Covid pot fi văzuţi stând pe scaune sau pe paturi, primind oxigen din nişte tuburi foarte mari aşezate lângă ei.

La rândul său, Adrian Marinescu, medic infecţionist la "Matei Balş", a precizat pentru Digi 24 că realitatea surprinsă în aceste imagini durează de câteva săptămâni din cauza creşterii accentuate a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. Mai precis, medicul explică faptul că este vorba de pacienţii care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depăşită.

În ciuda faptului că unii pacienţi Covid stau şi câte 24 de ore pe holuri, în paturi improvizate, Marinescu este de părere că soluţia găsită este cea mai bună pentru aceştia, în condiţiile în care primesc imediat tratament şi terapie cu oxigen.

Totodată, medicul a ţinut să sublinieze că situaţia de la "Matei Balş" poate fi întâlnită şi la alte spitale implicate în lupta anti-Covid, adăugând că una dintre soluţiile pentru rezolvarea acestei probleme ar fi ca toate spitalele din Bucureşti să îşi facă circuite separate şi să devină şi spitale suport Covid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură