"Nu sunt, nu am fost, nu voi fi niciodată ofiţer acoperit" - Sorina Matei

Sorina Matei
Sorina Matei (Facebook)

Nominalizată de Elena Udrea ca fiind unul dintre jurnaliştii plătiţi de oameni de afaceri, la ordinul şefului SRI, jurnalista Sorina Matei ripostează printr-o postare pe blog, afirmând că este un profesionist care "cu toate puterile sale" susţine lupta anticorupţie, relatează HotNews.

"Nu l-am cunoscut, întâlnit, vorbit vreodată în viaţa mea cu Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro. Nu l-am văzut niciodată. Aşa cum nu i-am întâlnit, vorbit, cunoscut vreodată pe ceilalţi afacerişti", a declarat Sorina Matei în postarea de pe blogul său, după ce Udrea a afirmat că Sorinei Matei " i s-a plătit salariul sau i se plăteşte de către domnul Nicolae Dumitru", la cererea generalului Coldea, actualul şef interimar al SRI,

În postarea pe blogul personal, jurnalista Sorina Matei a mai adăugat că nu a primit niciodată bani "de la niciun om de afaceri sau politician, ca dacă cineva şi-ar permite să-i propună cineva asta ar merge la Parchet sau DNA, şi că nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată ofiţer acoperit, aşa cum susţine Udrea:

"Nu sunt, nu am fost, nu voi fi niciodată ofiţer acoperit, agent de influenţă al niciunui serviciu de informaţii din România. Cred că toţi oamenii puternici din statul român pot verifica destul de uşor. Eu nu am puterea asta. Adevărul e unul singur. Şi adevărul este că nu am fost niciodată, nu sunt şi nici nu voi fi", mai scrie Sorina Matei.

Cât despre motivaţia acuzaţiilor pe care Udrea le-a lansat la adresa ei, Sorina Matei le explică prin antipatia pe care i-ar purta-o fosta candidat la preşedinţie.

Reamintim că Udrea s-a plâns recent că Sorina Matei, deşi foarte vocală când vine vorba de dosarul Microsoft, nu suflă o vorbă despre implicarea lui Niro, şi a adăugat că jurnalista şi-ar fi luat salariul de la Niro, care a plătit-o la ordinul şefului SRI. Fosta candidată la preşedinţie a mai acuzat-o pe Matei că este purtătoarea de cuvânt a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

Mai menţionăm, în context, că Sorina Matei a stârnit în ultima perioadă uimirea colegilor de breaslă, închinând adevărate ode lu George Maior, demisionat după ce şi-a permis să critice Curtea Constituţională şi atacându-l virulent pe procurorul Daniel Morar.

Matei a cerut demisia lui Morar, acuzându-l că în calitate de raportor la aşa numitele "legi Big Brother"(puternic contestate de societatea civilă) i-ar fi convins pe ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale să le respingă şi să provoace astfel reacţia şefului SRI şi apoi implicit demisia acestuia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.