Număr record al candidaţilor la premiile Nobel. Lista nominalizărilor îi include pe Papa Francisc şi Angela Merkel

Numărul candidaţilor propuşi pentru Premiul Nobel pentru Pace din acest an a atins cifra record de 376. Pe listă figurează, printre alţii şi voluntarii care i-au ajutat pe migranţii ajunşi în câteva insule greceşti şi organizaţia DAFOH ce atrage atenţia asupra atrocităţilor regimului comunist chinez
DAFOH a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace 2016
DAFOH a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace 2016 (DAFOH)

Numărul candidaţilor propuşi pentru Premiul Nobel pentru Pace din acest an a atins cifra record de 376, depăşind cu mult precedentul record, de 278 de propuneri, care data din 2014, a anunţat marţi, Comitetul Nobel norvegian, instituţia care acordă prestigioasa distincţie, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Se cunoaşte deja că pe listă figurează, printre alţii, Papa Francisc, voluntarii care i-au ajutat pe migranţii ajunşi în câteva insule greceşti, cancelarul german Angela Merkel şi actriţa americană Susan Sarandon.

Dar Comitetul de acordare a premiului Nobel nu a lăsat deoparte, ca de mulţi ani deja, nici pe cei care iau atitudine împotriva abuzurilor, fie ele şi la nivel de stat.

Dacă în 2008 şi 2010, printre nominalizaţii la Premiul Nobel pentru Pace s-a aflat Gao Zhisheng, un eminent avocat chinez specializat în drepturile omului, renumit pentru apărarea cetăţenilor chinezi împotriva politicilor abuzive ale dictaturii comuniste, anul acesta pe lista nominalizaţilor care trag un semnal de alarmă asupra atrocităţilor Partidului Comunist Chinez se află Organizaţia "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe" (DAFOH), ONG-ul format din medici şi susţinători ai standardelor etice de prelevare a organelor pentru transplant.

Cu această ocazie, Gao a postat pe Facebook un comentariu referitor la nominalizarea DAFOH: "China este singura naţiune de pe pământ care a folosit sistemele spitalelor civile şi militare în coordonare cu sistemele sale judiciare şi cele ale penitenciarelor pentru a furniza în mod sistematic organe fără consimţământ de la prizonierii de conştiinţă, cu scopul de a alimenta o industrie a turismului de transplant", făcând referire la executarea prin prelevarea de organe de la practicanţii Falun Gong din China, ce este, potrivit surselor internationale, o afacere coordonată de regimul comunist de la Beijing.

Reamintim în context că milioane de persoane din 50 de ţări au semnat din anul 2012 şi până acum petiţia DAFOH adresată Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, cerând să se pună capăt jafului forţat de organe şi să iniţieze investigaţii care să conducă la urmărirea penală a făptaşilor implicaţi în această crimă împotriva umanităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură