Numeroase piese electronice contrafăcute, din China, folosite în echipamentele militare americane

Numeroase piese electronice contrafăcute, în cea mai mare parte provenite din China, sunt folosite în echipamentele militare americane, a avertizat o comisie a Senatului american, citată de BBC News.

O anchetă desfăşurată pe perioada unui an a descoperit 1.800 de cazuri în care piese falsificate au fost folosite la aeronave militare americane. Peste 70% din cele circa un milion de piese contrafăcute provin din China. Majoritatea celorlalte au fost produse în Marea Britanie sau Canada.

Comisia pune această situaţie pe seama problemelor din lanţul de furnizare al armatei SUA şi pe inabilitatea Chinei de a controla piaţa.

Dacă una dintre piese nu funcţionează, sunt puse în pericol siguranţa şi securitatea naţională, iar Pentagonul va avea costuri mai mari, avertizează oficialii.

Potrivit comisiei, piese contrafăcute au fost descoperite în elicoptere SH-60B ale Marinei, în avioane cargo C-130J şi C-27J şi în avioane P-8A Poseidon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe