O atrocitate este revelată în China

O punere în scenă a recoltării de organe de la practicanţii Falun Gong de către regimului comunist din China, la o adunare publică.
O punere în scenă a recoltării de organe de la practicanţii Falun Gong de către regimului comunist din China, la o adunare publică. (Clearwisdom.net)

La începutul anului 2006, The Epoch Times a primit o informaţie despre un spital din provincia Liaoning din nord-estul Chinei, unde practicanţii Falun Gong au fost ucişi pentru organele lor. Fiecare organ aduce zeci de mii de dolari, au declarat sursele la momentul respectiv. Organele unor mii de oameni au fost recoltate cu forţa, de obicei în timp ce victima era încă în viaţă.

Acuzaţiile au fost atât de şocante şi ruşinoase încât unele persoane din guvern, mass-media, şi din rândul publicului le-au găsit prea incredibile pentru a fi adevărate. Cu toate acestea, de-a lungul ultimilor şase ani s-au acumulat şi mai multe dovezi, datorită muncii dedicate a cercetătorilor şi militanţilor pentru drepturile omului, care până în 2012 s-au dovedit a fi imposibil de ignorat.

În majoritatea ţărilor donarea de organe este voluntară, iar timpul de aşteptare pentru un rinichi de multe ori durează ani de zile. Încă din anul 2006, spitalele din China făceau publicitate susţinând că pot oferi organe pentru transplant chiar într-o săptămână, transplanturile fiind programate.

Singura modalitate de a programa transplantul unui organ vital este dacă îl omori pe donator la cerere, au explicat medicii specializaţi în transplanturi. Operaţiile au fost derulate în secret, destinatarii organelor nu au aflat de unde a venit organul şi nici nu au văzut nicio semnătură de la medicul care s-a ocupat de transplant.

O creştere exponenţială a numărului de transplanturi a început să fie înregistrată în China în anul 2000, la un an după începerea celei mai mari persecuţii din istoria modernă chineză: campania împotriva practicii spirituale Falun Gong.

După ce Jiang Zemin a început campania în 1999, atenţia aparatului de propagandă şi forţele de securitate au fost îndreptate spre practicanţi: au defăimat Falun Gong prin intermediul mass-mediei iar poliţia secretă i-a băgat pe practicanţi în lagăre de muncă unde aceştia au fost supuşi la tortură şi spălare a creierului.

Într-un an, forţele de securitate şi complexele medicale militare care lucrează împreună au descoperit că ar putea să facă bani buni din "jaful" de organe de la prizonierii Falun Gong. Fraza a fost rostită de David Kilgour, un fost secretar de stat canadian pentru Asia-Pacific, care este coautor al raportului din 2006 pe tema prelevării de organe în China de la practicanţi Falun Gong.

Acest lucru a ajutat ca transplanturile să fie extrem de profitabile. Unele spitale le-au înregistrat ca sursa lor de venituri nr.1. Centrul de Asistenţă al Reţelei Internaţionale de Transplant a Chinei a evaluat în 2006 un rinichi la 62.000 de dolari, un ficat la 98.000 - 130.000 de dolari, o inimă la 130.000 - 160.000 de dolari şi combinaţia de ficat cu rinichi la 160.000 - 180.000. Pentru sistemul de sănătate subfinanţat şi pentru cadrele corupte care aveau mandat de a elimina Falun Gong, le-a fost clar cum să procedeze pentru a obţine profituri.

În interiorul sistemului comunist, prin 2006, oroarea faţă de ceea ce comiteau sistematic a dispărut într-o anumită măsură. Personalul spitalului a primit apeluri telefonice în care lumea întreba despre donarea de organe şi, în special, despre organe de la practicanţii Falun Gong - la care au răspuns afirmativ, ca şi cum l-ar fi reasigurat pe cel care a telefonat.

În acelaşi timp, au relevat faptul că donatorii erau în viaţă şi aşteptau să fie ucişi pentru a le fi recoltate organele. Directorul Song al Centrului de Transplant Oriental din oraşul Tianjin, a fost întrebat, la 15 martie 2006, dacă într-adevăr lucrurile stau în acest fel.

"Desigur", a răspuns el. "Avem persoane care respiră şi au bătăi cardiace... Până în prezent, pentru acest an, avem mai mult de 10 rinichi, mai mult de 10 astfel de rinichi".

Apelantul a întrebat din nou: "Mai mult de 10 de astfel de rinichi? Te referi la corpuri vii?"

"Da, aşa este", a explicat Song.

Conform cercetătorilor şi relatărilor unui fost paznic dintr-un spital militar, victimele sunt injectate cu un anestezic general şi, uneori, doar cu o cantitate mică. Acest lucru le paralizează în mod efectiv. Ele sunt apoi tăiate iar, uneori în timp ce inima bate în continuare, le sunt scoase organele. Corpurile pot fi după aceea incinerate sau făcute să dispară.

Între 2000 şi 2006, numărul transplanturilor din China a crescut cu 386%. În cei şase ani, din 1994-1999, s-au înregistrat doar 18.500 de transplanturi. Dar numai în 2005 numărul transplanturilor a ajuns la cca. 20.000. Practicanţii Falun Gong persecutaţi au fost singura sursă nouă de organe din anul 2000. Se estimează că din 2000 până în prezent ar fi fost recoltate până la 100.000 de organe.