O comoară de sute de milioane de dolari, descoperită într-un templu din India

O comoară în valoare de sute de milioane de dolari a fost descoperită în camerele subterane ale unui templu din statul indian Kerala.

Pietre preţioase, obiecte de aur şi argint se numără printre artefactele descoperite în templul Sree Padmanabhaswamy, relatează BBC News.

Se crede că această comoară a stat ascunsă în subsolul templului de peste un secol, după ce a fost îngropată de maharajahii Travancore.

Valoarea obiectelor nu a fost evaluată oficial, iar inspectorii le inventariază încă. Autorităţile au precizat că operaţiunile de catalogare a comorii vor dura cel puţin încă o săptămână.

Potrivit estimărilor neoficiale, obiectele descoperite până acum, în patru zile de căutări, ar putea depăşi 500 de milioane de dolari. Însă istoricii au avertizat că evaluarea corectă a valorii se va dovedi extrem de dificilă.

Până în prezent au fost deschise numai două dintre cele patru camere subterane ale templului.

Măsurile de securitate au fost înăsprite în jurul templului: "Am ordonat şefului poliţiei să sporească şi mai mult securitatea, după aceste descoperiri", a declarat premierul statului, Oomen Chandy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe