O “explozie” ciudată luminează noaptea în munţii Urali [video]

Explozie uriasă în Urali 14 noiembrie 2014
Explozie uriasă în Urali 14 noiembrie 2014 (Captură Youtube)

O lumină portocalie puternică a aprins cerul regiunii ruse Sverdlovsk din Urali. Explozia luminoasă, care a durat 11 secunde, a fost înregistrată de camerele localnicilor, iar cercetătorii şi responsabilii din serviciile pentru situaţii de urgenţă încearcă să explice neobişnuitul eveniment, care a fost raportat şi de Siberian Times.

“Pentru câteva momente noaptea s-a transformat în zi şi apoi totul s-a întunecat la loc”, a declarat un martor.

Explozia de lumină a avut loc în 14 noiembrie, la ora locală 17:39, dar imaginile fără sunet au fost făcute publice doar astăzi.

Printre teoriile legate de explozie s-au numărat şi o rachetă sau un obiect din spaţiu. Totuşi, explozia de lumină nu a avut aceeaşi formă sau acelaşi tipar ca incidentul meteoritului din Celiabinsk care a explodat deasupra Uralilor în februarie 2013.

Autorul materialului video postat pe youtube a scris pe Internet: “Vineri – 14 noiembrie 2014 la ora 17:40 – am observat o lumină puternică pe cer, în timp ce mă îndreptam spre Rezh.

“Nu am aflat nimic despre asta la ştiri. A mai văzut-o cineva? Ce a fost?”

Explozia de lumină a fost filmată şi de nişte tineri în apropiere de Ekaterinburg cu telefoanele mobile, aceştia întrebându-se la rândul lor ce a putut fi acel fenomen.

Conform posturilor regionale de televiziune nici meteorologii şi nici savanţii nu au putut explica straniul fenomen.

Un observator local a declarat că nu au fost semnalaţi meteoriţi în ziua fenomenului, iar Oficialii locali ai Ministerului pentru Urgenţe au refuzat să comenteze asupra a ceea ce s-a întâmplat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură