O explozie în parcarea spitalului Ospedale del Mare din Napoli a deschis o dolină imensă

Dolină, Napoli
Dolină, Napoli (Vigili del Fuoco Napoli)

Pompierii din Napoli, Italia, au raportat o intervenţie în parcarea Spitalului Mării (Ospedale del Mare) pentru o dolină de aproximativ 20 de metri adâncime, care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Mai multe maşini parcate s-au prăbuşit în interiorul acesteia. Din fericire, în momentul producerii incidentului nu se aflau persoane în parcare.

O explozie, probabil cauzată de probleme cu conductele de oxigen (sau gaze), a provocat o dolină de aproximativ 500 de metri la scurt timp după ora 6 dimineaţa, vineri 8 ianuarie 2021, în parcarea spitalului italian Ospedale del Mare din Ponticelli, un district de la periferia estică a oraşului Napoli, au informat pompierii locali pe pagina lor Twitter. Reşedinţa Covid (Covid Residence), care găzduieşte 6 pacienţi cu virusul Wuhan, a fost evacuată ca măsură de precauţie. Martorii vorbesc despre un vuiet puternic şi o ulterioară prăbuşire a parcării. Dolina a “înghiţit” trei maşini ale angajaţilor spitalului. Nu au fost raportaţi răniţi.

În acest moment alimentarea cu energie electrică este întreruptă în întregul spital din panoul electric principal, dar este alimentat de generatoare şi, prin urmare, funcţionarea completă a structurii este garantată şi din punct de vedere al asistenţei. Reşedinţa Covid va fi închisă în scurt timp, având în vedere imposibilitatea de a garanta apă caldă şi electricitate, în aşteptarea restabilirii aprovizionării.

Cauzele exploziei nu au fost încă clarificate oficial. Fostul consilier pentru transporturi din Napoli, Mario Calabrese, a declarat pentru Fanpage că explozia ar fi putut fi cauzată de o problemă cu conductele de oxigen aflate sub stradă. Sunt în curs verificări pentru a stabili amploarea daunelor şi pentru a înţelege dacă există posibilitatea unor colapsuri suplimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe