O fetiţă de doi ani, găsită moartă în casă, cu vânătăi pe faţă şi coapse. Poliţia a demarat cercetările

.
. (Captură)

O echipă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita efectuează cercetări după ce Poliţia a fost sesizată că într-un imobil a fost constatat decesul unei fetiţe în vârstă de 2 ani.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Harghita, un echipaj de ambulanţă s-a prezentat la locuinţa respectivă după un apel al părinţilor copilei, care s-ar fi arătat îngrijoraţi că fiica lor nu se mai trezeşte.

Sosiţi la faţa locului, medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul micuţei, dar au avut surpriza să descopere pe corpul acesteia mai multe leziuni.

Tragedia s-a întâmplat în localitatea Plăieşii de Jos, iar sesizarea a fost primită sâmbătă, la ora 16:22, de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Miercurea Ciuc - Postul de Poliţie Plăieşii de Jos.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, a declarat că la apelul primit, părinţii ar fi declarat că fiica lor ar fi în stare de inconştientă, dar la sosirea ambulanţei, personalul medical a găsit-o moartă. Copila avea vânătăi la nivelul coapsei şi feţei, iar mama a explicat că, în ultima vreme, a căzut de mai multe ori.

"A venit solicitare că este o fetiţă de 2 ani şi 3 luni care este inconştientă. Când a ajuns la faţa locului, ambulanţa a constatat că este acolo o fetiţă de 2 ani şi trei luni, dar deja era decedată. S-a încercat resuscitarea, dar fără efect. (...) Maică-sa a spus că înainte de masă a pus-o să doarmă şi după un anumit timp, când a vrut să o trezească, a observat că, de fapt, nu se trezeşte şi deja rigiditatea cadaverică era instalată. La autopsie va reieşi ce a produs decesul fetiţei. Deocamdată asta vedem, a fost solicitată ambulanţa, dar nu era inconştientă, ci era decedată", a declarat Peter Szilard, citat de Agerpres.

Ce spune primarul comunei unde s-a produs tragedia

András Zoltan, primarul comunei Plăieşii de Jos, a declarat că fetiţa era deja moartă de 2-3 ore atunci când a ajuns echipajul de Ambulanţă, iar mama acesteia a afirmat că cea mică s-ar fi s-a născut cu probleme cardiace, necunoscute însă de medicul de familie.

"Este vorba de o fetiţă de 2 ani şi trei luni, de etnie romă, care a fost găsită moartă de către echipajul ambulanţei locale. Ambulanţa (punctul de lucru Plăieşii de Jos - n.r.) a fost anunţată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi dânşii, când au ajuns la faţa locului, fetiţa era deja moartă şi se pare că nu atunci a murit, ci în urmă cu 2-3 ore. (...) Conform spuselor mamei, cam la amiază a culcat-o şi nu s-a trezit. Tot conform spuselor mamei, când s-a născut fetiţa, la Braşov, atunci avea o problemă la inimă, aşa s-a născut. Am întrebat asistenta medicală de la cabinetul medical şi a zis că nu au fost acolo de mult, nu ştiau de caz, deci medicul de familie nu ştia de caz", a subliniat András Zoltan.