O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântul Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi

Nava care s-a scufundat la Sfantu Gheorghe (ANR)
Ana Ion
18.05.2024

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în largul mării, în apropiere de Sfântul Gheorghe, transmite Autoritatea Navală Română (ANR). Echipajul era format din 11 cetăţeni sirieni şi egipteni. Trei persoane sunt căutate în continuare.

Potrivit ANR, incidentul a avut loc la 26 de mile marine de Sfântul Gheorghe. Operaţiunea de salvare şi căutare are loc sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române şi este în plină desfăşurare.

Autorităţile au fost alertate în jurul orei 04:00, iar la faţa locului s-au deplasat navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, a mai transmis ANR, potrivit G4Media.

Nava scufundată, Mohammed Z avea la bord 11 membri de echipaj, din care 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Ceilalţi trei membri ai echipajului, toţi de naţionalitate siriană, sunt în continuare daţi dispăruţi.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul, a mai transmis ANR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor