O nouă provocare pentru Spitalul din Arad: După demisii, un val de concedii medicale în rândul personalului sanitar

Spitalul Judeţean Arad
Spitalul Judeţean Arad (wikipedia.org)

La Spitalul Judeţean Arad a fost înregistrat un număr impresionant de mare de cadre medicale care şi-au luat concediu medical de la începutul epidemiei de Covid-19. Astfel, nu doar demisiile ci şi concediile medicale sunt modalităţi prin care personalul medical evită să participe la îngrijirea pacienţilor în această perioadă, aceştia argumentând că nu se iau măsurile de protecţie necesare pentru a fi evitată infectarea în rândul personalului medical, informează Libertatea.ro.

“În momentul de faţă la noi sunt 127 de angajaţi în concediu medical. Dar să ştiţi că sunt şi care sunt bolnavi”, a declarat Carmen Lucuţa – managerul Spitalului Judeţean Arad.

Astfel, sursa citată anunţă că doar în ultima săptămână, aproximativ 90 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti din Arad au intrat în concediu medical acuzând probleme de sănătate.

Reamintim că, recent, Spitalul Judeţean Arad s-a confruntat şi cu demisia a opt medici care şi-au motivat demersul susţinând că vor să se pensioneze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură