O nouă săptămână, o nouă explozie în Liban

Rămăşiţe din portul Beirut după explozia din 4 august 2020
Rămăşiţe din portul Beirut după explozia din 4 august 2020 (STR/AFP via Getty Images)

Depozitul de arme al Hezbollah din satul Ain Qana, aflat în sudul Libanului a fost zguduit de o explozie uriaşă, a informat Reuters, citând surse de securitate. Sursele au afirmat că explozia a fost cauzată de o eroare tehnică.

Potrivit raportului, mai multe persoane au fost rănite în incident, dar numărul exact al victimelor nu a fost dezvăluit.

Pe Twitter au apărut mai multe videoclipuri din zonă, în care se observă nori de fum negru ridicându-se spre cer.

Radiodifuzorul local Al-Jadeed a raportat că grupul Hezbollah a înconjurat zona exploziei.

În august a mai avut loc o explozie masivă în Liban, care a devastat capitala Beirut. Explozia a fost cauzată de detonarea a peste două mii de tone de nitrat de amoniu, un îngrăşământ exploziv care a fost depozitat în port de câţiva ani.

Cantitatea uriaşă de nitrat de amoniu a sosit în portul Beirut pe o navă moldovenească cu un proprietar rus, având ca destinaţie o ţară din Africa. Proprietarul încărcăturii este necunoscut, conform unei anchete deschise de mai multe publicaţii internaţionale.

Motivul pentru care nitratul de amoniu nu a fost revendicat de proprietarul său este, de asemenea, necunoscut, lucru care a stârnit deja suspiciuni majore în Liban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe