O pisică "participă" la o înmormântare comportându-se bizar. Nepotul decedatului filmează scena [video]

Oamenii au impresia că pisicile sunt reci şi indiferente. Dar în realitate, felinele au propriul mod de a reacţiona când moare cineva, manifestându-se prin schimbări comportamentale.
Pisica
Pisica (screenshot tramite video Youtube)

Cu câţiva ani în urmă, în 2017, o pisică albă misterioasă a apărut brusc la înmormântarea unui bărbat, având un comportament bizar. Aceast "spectacol" neobişnuit a fost surprins pe video de nepotul omului decedat, care l-a postat ulterior pe Facebook. De atunci, clipul video a continuat să fie vizionat devenind viral, cu peste 10 milioane de vizionări.

Omul decedat, Ismail Mat, din Malaezia, a fost un mare iubitor de pisici. "În timpul înmormântării ;i-a fîcut apăriţia o pisică albă şi a început să se învârtă în cerc în jurul mormântului", a relatat nepotul acestuia, Soffuan CZ. "Bunicul meu era un om care iubea pisicile".

În imaginile aparent surprinse de Soffuan, pisica albă misterioasă apare bbrusc la înmormântarea lui Ismail şi începe să acţioneze foarte ciudat. Felina se comportă ca şi cum ar vrea să dezgroape corpul lui Ismail. Animalul refuză să fie luat de pe mormântul lui Ismail aflat în moscheea al-Hidayah, în pofida eforturilor rudelor acestuia, care încearcă să o îndepărteze.

"Această pisică albă nu a fost în realitate animalul său de companie, dar probabil că este o pisică din oraşul aflat în apropierea moscheei", a scris Soffuan într-o postare pe Facebook. "Prezenţa acestei pisici este interesantă pentru familia noastră, deoarece nu a vrut să părăsească mormântul când noi ne pregăteam să ne întoarcem acasă", a adăugat el.

Pisica albă se comporta ca şi cum l-ar fi cunoscut pe Ismail şi a fost distrusă de pierderea omului care iubea pisicile. "Bunicul meu a fost singurul care avea grijă de pisici când era în viaţă", a scris Soffuan.

"Când am plecat toţi, pisica s-a întors pe mormânt", a afirmat el. "Am primit informaţii de la săteni, [ei] au spus că pisica a continuat să se învârtă prin moschee ...".

Anita Kelsey din Londra, expert în comportamentul pisicilor, a declarat că acest comportament al pisicii a fost destul de "neobişnuit", a raportat The Telegraph.

"Nu am încetat niciodată să fiu surprinsă de comportamentul animalelor. Evident, pisica a văzut ceva care se îngropa acolo şi a vrut să ajungă la el", a declarat Kelsey. "Pisicile pot plânge pierderea unei fiinţe iubite şi pot demonstra acest lucru în multe feluri, dar, de obicei, câinii prezintă acest comportament".