O "ploaie de viermi" loveşte China. Vietăţi contorsionate sunt împrăştiate pe maşini şi trotuare [Video]

Ploaie cu viermi în China
Ploaie cu viermi în China (Youtube - captură ecran)

Un fenomen ciudat şi destul de înfiorător s-a petrecut recent în provincia chineză Liaoning, unde se pare că a început să plouă cu viermi, localnicii fiind sfătuiţi de autorităţi să se adăpostească, potrivit New York Post.

Un clip viral a arătat cum în zonă pare să fi plouat cu viermi, care erau împrăştiaţi peste tot pe maşini. Videoclipul îi arată pe locuitori acoperindu-se cu umbrele în timp ce îşi văd de rutina lor.

În timp ce cauza calamităţii creaturilor vâscoase nu a fost încă descoperită, revista ştiinţifică Mother Nature Network a sugerat că vietăţile ar fi fost aduse de vânturile puternice. Publicaţia a notat, de asemenea, că acest tip de fenomen se întâmplă după o furtună, când acestea sunt prinse într-un vârtej.

O altă teorie a sugerat că viermii erau de fapt muguri de plop - un arbore de lalea ale cărui flori seamănă cu animăluţe amărâte.
Telespectatorii au fost uimiţi de actuala problemă a oraşului, o persoană declarând: "Nu este o problemă: 'Aceştia nu sunt viermi sau animale, ci tulpini de flori căzute din copaci'".

Altcineva a susţinut că videoclipul este fals şi că pare o farsă.

"Fenomene ciudate", a afirmat un utilizator, iar altul a adăugat: "Dacă mi-aş vedea de treabă într-o zi obişnuită în China şi ar începe să plouă cu viermi... aş muri".

Un eveniment ciudat similar a avut loc în decembrie anul trecut, când iguanele ar fi căzut din copaci în Florida din cauza temperaturilor mai scăzute.

"Sunt mai lente sau devin imobile când temperatura este sub 4 grade Celsius. Pot cădea din copaci, dar nu sunt moarte", a postat pe Twitter, iarna trecută, meteorologul Brian Shields, de la WFTV.

Se pare că incidentul nu este neobişnuit atunci când vremea mai rece loveşte statul Soarelui. Atunci când temperaturile scad, reptilele devin rigide şi cad la pământ.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură