O revoltă la o închisoare mexicană se soldează cu treisprezece morţi

Treisprezece persoane au fost ucise şi aproximativ 65 rănite sâmbătă, într-o revoltă la o închisoare din statul mexican central San Luis Potosi, au declarat oficialii locali, potrivit unui raport Reuters.

O luptă a izbucnit în rândul deţinuţilor dintr-un bloc de celulă din închisoarea La Pila din capitala statului San Luis Potosi, dar poliţia a restabilit ordinea până dimineaţă, au declarat oficialii.

Funcţionarii au relatat prin intermediul mass-mediei sociale că 13 persoane au fost ucise şi aproximativ 65 au fost rănite în revoltă. Ei nu au indicat dacă toţi cei ucişi sau răniţi erau deţinuţi.

Revoltele au zguduit în mod repetat închisorile suprapopulate din Mexic, care găzduiesc deţinuţi proveniţi din diferite bande.

Infracţiunile legate de crima organizată au scăzut cu 14 la sută la 4.249 în primele patru luni ale preşedinţiei lui Enrique Pena Nieto, care a preluat conducerea în luna decembrie şi a promis să reducă violenţa care a afectat cea de-a doua mare economie din America Latină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe