"O să-ţi rup maţele din tine" - Ce a păţit un interlop după ce l-a ameninţat pe un poliţist care l-a băgat în carantină

Mihai Cătălin Liţă (Glonţ)
Mihai Cătălin Liţă (Glonţ)

Un interlop din Constanţa, zis "Glonţ", Mihai Cătălin Liţă, s-a ales cu o condamnare penală de doi ani de închisoare cu executare pentru ultraj după ce l-a ameninţat cu moartea pe un poliţist care l-a băgat în carantină.

Potrivit Ziare.com, pentru că avea antecedente penale şi alte condamnări anterioare, judecătorii au decis să anuleze suspendarea executării pedepsei şi l-au trimis pe interlop în spatele gratiilor.

Interlopul Glonţ a devenit faimos la debutul pandemiei de COVID pentru că a refuzat să rămână în izolare, având un conflict violent cu un agent de poliţie care încerca să-l convingă să nu mai iasă afară din casă.

Altercaţia dintre cei doi s-a petrecut în data de 7 aprilie 2020, când tânărul Glonţ fusese găsit de poliţist pe stradă, deşi avea interdicţie să părăsească domiciliul. Deranjat de insistenţele agentului, interlopul a intrat în curte, a luat un topor şi a început să lovească pământul cu el în mod repetat, urlând că mai bine intră la puşcărie decât să rămână închis în casă.

Agentul ameninţat a sesizat incidentul la Centrul Operaţional de Comandă al IPJ Constanţa, dispunându-se introducerea în carantină a tânărului, acesta fiind instituţionalizat într-un centru de carantinare. În timp ce se afla în unitatea de carantină, în aceeaşi zi, Glonţ a postat pe Facebook o filmare live, în timpul căreia acesta l-a ameninţat cu moartea pe agent.

"Lasă uniforma acasă şi vino să ne batem", i-a transmis bărbatul poliţistului, ameninţându-l că-l "taie cu brişca" sau că-l împuşcă. "Taner, pentru faza asta...pentru faza asta, o să îţi rup maţele din tine, cu tot că eşti poliţai, ascultă ce zic eu...m-aţi băgat la izolare", erau nemulţumirile interlopului Glonţ.

Pentru că ştia că bărbatul este un individ violent, cu grave probleme de comportament, fiind internat inclusiv la Spitalul de Psihiatrie, poliţistul ameninţat a decis să-l reclame pentru ultraj. N-a durat mult şi Glonţ a fost luat pe sus de mascaţi, încătuşat şi dus direct în spatele gratiilor.