O secţiune din calea ferată de mare viteză din China se prăbuşeşte

Muncitori chinezi dezvăluie noul tren de mare viteză, capabil de a ajunge la viteze de până la 496 de km pe oră, în timpul unei ceremonii în Qingdao, China pe 23 decembrie 2011
Muncitori chinezi dezvăluie noul tren de mare viteză, capabil de a ajunge la viteze de până la 496 de km pe oră, în timpul unei ceremonii în Qingdao, China pe 23 decembrie 2011 (STR / AFP / Getty Images)

O secţiune neinaugurată de 300 de metri lungime a unei căi ferate de mare viteză din provincia Hubei, China, s-a prăbuşit după ce ploile abundente au afectat zona, potrivit rapoartelor mass-mediei de stat de luni, determinând noi preocupări privind siguranţa, după accidentul feroviar fatal de anul trecut. Rapoartele oficiale ale mass-media au relatat că nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.

Linia de cale ferată urma să fie inaugurată în doar câteva luni şi era folosită pentru testare, potrivit ziarului oficial Xinhua. Calea ferată de mare viteză Hanyi este un proiect major conceput pentru a lega Wuhan, capitala provinciei, şi Yichang, al doilea oraş ca mărime din provincie.

Cu toate acestea, un oficial al căilor ferate din Qianjiang, Hou Xinyue, a contestat rapoartele mass-mediei de stat. Într-un interviu cu Wall Street Journal, acesta a spus că aproximativ 7 km de linie de cale ferată s-au prăbuşit, un număr mult mai mare decât cel raportat de Xinhua şi alte mijloace media de stat.

Fotografiile publicate de un portal de ştiri controlat de stat din provincia Hubei, cnhubei.com, au prezentat utilaje grele şi muncitori cum înlăturau bucăţile de şină prăbuşite. Colapsul a avut loc săptămâna trecută, dar rapoartele au apărut abia luni.

Colapsul feroviar ridică întrebări în legătură cu sistemul feroviar de China. Anul trecut, un accident feroviar din Wenzhou, care a ucis zeci de persoane, a fost pus pe seama erorilor umane şi construcţiilor defectuoase.

La momentul accidentului din Wenzhou, a avut loc un mare protest public în legătură cu modul în care regimul chinez s-a ocupat de situaţie şi de anchetă. De asemenea, au existat critici faţă de blamarea de către regimul comunist a fulgerelor şi a ploilor abundente.

Linia de cale ferată urma să fie inaugurată în doar câteva luni şi era folosită pentru testare, potrivit ziarului oficial Xinhua.

Au avut loc o serie de afirmaţii conform cărora sistemul feroviar este afectat de corupţie, în timp ce oficialii chinezi au trâmbiţat planurile lor ambiţioase de a construi o cale ferată de mare viteză în întreaga ţară. Criticii au spus că o proiectare şi o construcţie defectuoase sunt ceva obişnuit în China.

Într-un raport de pe 5 martie, ziarul de stat Global Times a raportat că China Gezhouba Group Corporation, constructorul secţiunii de cale ferată, a negat acuzaţiile conform cărora a falsificat documentele de control privind calitatea proiectului efectuate de o terţă parte. O companie care furnizează pământ a relatat pentru autorităţi că a înlocuit aproape 300.000 de metri cubi de bucăţi de piatră cu pământ, "pentru beneficiul personal", a raportat Times.

"Există unele probleme comune legate de comunicarea şi cooperarea în proiectele feroviare de mare viteză din China. Proiectele nu sunt inspectate în mod corespunzător în timpul construcţiei din moment ce responsabilităţile nu sunt bine definite," a fost citată o sursă anonimă de ziar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe