O structură metalică uriaşă din Marea Baltică uimeşte cercetătorii - vârsta estimată: 140.000 de ani

Cercetătorii suedezi au descoperit, utilizând un sonar, un imens obiect metalic pe fundul Mării Baltice. În timpul celor două vizite, s-au făcut descoperiri uimitoare.
Obiectul, care constuie "anomalia mării baltice"
Obiectul, care constuie "anomalia mării baltice" (Epoch Times)

Pe cât de ambiţioase sunt cercetările oamenilor asupra universului şi asupra planetei noastre, fundul oceanelor, mărilor şi fluviilor sunt locuri care ne rezervă încă multe surprize... 95% din acest sector rămâne încă neexplorat. Una dintre enigme este un obiect rotund uriaş, descoperit pe fundul mării. Este vorba de „Anomalia Mării Baltice”, descoperită la nord de insula suedeză Aland, la o adâncime de 90 de metri.

„Eram sceptic şi mă aşteptam să descopăr ceva din piatră. A fost o experienţă extraordinară”, a spus profesorul Peter Lindberg.

Lindberg este conducătorul Echipei Ocean X, cea care a descoperit obiectul utilizând un sonar special. Iniţial, echipa de pe nava Ancylus se afla în căutarea unei epave.

Marcajele arată ca urme de frânare

Pe imaginea de sonar se pot recunoaşte, pe laterala obiectului, marcaje pe fundul mării care amintesc de urme de frânare. Obiectul lat de 60 de metri pare a se afla pe ceva care arată ca un stâlp de 8 metri înălţime. Obiectul însuşi are o înălţime de 4 metri. Multe teorii, care încearcă să determine importanţa obiectului gigantic, estimează vârsta acestuia la aproximativ 140 000 de ani. Potrivit afirmaţiilor profesorului Volker Bruchert, de la Universitatea din Stockholm, obiectul are mai multe mii de ani.

Structura metalică uriaşă din Marea Baltică
Structura metalică uriaşă din Marea Baltică (.)

“Am fost cu toţii surprinşi şi uimiţi. Ne întrebam toţi ce am descoperit aici. Nu este o ruină. La acel moment eram siguri că ar trebui să existe o explicaţie naturală”, îşi aminteşte Dennis Asperg, unul dintre conducătorii Echipei Ocean X.

Obiectul este dintr-un material necunoscut

"Am vrut să ne mai gândim puţin şi am decis să păstrăm tăcerea. Am luat contact cu geologii şi biologii marini şi aceştia ne-au spus că nu au mai văzut aşa ceva".

“Probabil că am găsit ceva cu adevărat uluitor”.

Structura metalică uriaşă din Marea Baltică
Structura metalică uriaşă din Marea Baltică (.)

„Iniţial, ne aşteptam să găsim ceva din piatră, dar s-a constatat că obiectul era din metal. După ce scufundătorii au adus o probă la suprafaţă, Steve Weiner a confirmat că este vorba de un fel de metal. Dar ce fel de metal este, nu se poate spune.”

Toată aparatura electronică a încetat să mai funcţioneze în apropierea obiectului

Un eveniment a dat de gândit cercetătorilor. Atunci când barca Echipei Ocean X se găsea direct deasupra obiectului, în mod ciudat întreaga aparatură electronică de la bord înceta să mai funcţioneze. De abia odată cu schimbarea poziţiei totul revenea la normal.

„Toată aparatura electronică, inclusiv telefoanele prin satelit (satphone) înceta să mai funcţioneze, atunci când ne aflam deasupra obiectului”, a spus scufundătorul profesionist Stefan Hogerborn.

Structura metalică uriaşă din Marea Baltică
Structura metalică uriaşă din Marea Baltică (.)

„Ne-am deplasat cca 200 de metri mai departe şi totul a reintrat în normal. Când am revenit din nou deasupra obiectului, iar nu a mai funcţionat nimic.”

O treaptă duce în interiorul obiectului

La a doua vizită la locul anomaliei, Echipa Ocean X a descoperit ceva ce părea a fi o treaptă care ducea printr-o gaură neagră în interiorul obiectului. Cu toate că cercetătorii şovăie să tragă concluzii, noi ne întrebăm: ar putea fi această treaptă intrarea într-o veche navă spaţială? Cum au apărut urmele frânării pe fundul oceanului? Avem în faţă o aterizare forţată, care a avut loc acum mii de ani?

Structura metalică uriaşă din Marea Baltică
Structura metalică uriaşă din Marea Baltică (.)

Nu există alte mijloace de cercetare

PExperţii au diferite păreri referitoare la acest fenomen. Unii sunt de părere că imaginea nu oferă informaţii suficiente pentru a se putea trage concluzii. De aceea, „Anomalia Mării Baltice” rămâne deocamdată o enigmă.