"O victorie este o victorie": Bianca Andreescu câştigă Rogers Cup după ce Serena Williams se retrage [video]

Pentru prima dată în 50 de ani, Canada are o tenismenă care câşigă Rogers Cup, iar aceasta este Bianca Andreescu, tânăra canadiană cu origini romaneşti.
Bianca Andreescu Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Bianca Andreescu (Canada, 27 WTA, 19 ani) scrie istorie devenind noua campioană Rogers Cup, după ce în finală, Serena Williams (SUA, 10, 37 de ani) [8] s-a retras din cauza unei accidentări. Bianca va ocupa de luni locul 14 WTA.

Andreescu a venit la acest turneu fără aşteptări, dar la cei 19 ani a reuşit ceea ce mulţi la vârsta ei doar visează.

Un stadion arhiplin se aştepta la o finală inedită, spectaculoasă, între două jucătoare din generaţii complet diferite, cu stiluri total opuse. Stilul de joc al Biancăi surprinde prin variaţie iar al Serenei printr-o agresiune controlată.

Bianca Andreescu fani Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu fani Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Din păcate nu a fost sfârşitul pe care fanii l-au aşteptat, şi nici Bianca. După 19 minute şi 4 ghemuri în primul set, Williams s-a aşezat pe scaun şi a început să plângă ştiind că totul s-a terminat. Spasmele de spate au pus-o în imposibilitatea de a continua.

De îndată ce Bianca Andreescu a auzit că Serena Williams se retrage din finală de la Cupa Rogers, s-a dus la scaunul adversarei, a îngenunchiat şi a început să o consoleze pe tenismena veterană. În acele clipe de empatie Bianca, nu a realizat pe moment că tocmai devenise prima tenismenă canadiană care a câştigat turneul în ultimii 50 de ani.

Bianca Andreescu Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

În conferinţa de presă ce a urmat, Serena a avut numai cuvinte de laudă la adresa Biancăi. "Cel mai bun moment al meu este cu siguranţă astăzi, acolo cu Bianca", a spus Williams. „Sunt oficial fan [al Biancăi]. Adică am fost şi înainte, aşa cum am spus, dar când mă gândesc că eram foarte tristă, iar ea a venit la mine şi m-a făcut să mă simt mult mai bine, a fost foarte drăguţ [din partea ei]".

Bianca Andreescu Rogers Cup 2019 Conferinţa de presă
Bianca Andreescu Rogers Cup 2019 Conferinţa de presă (Maria Matyiku / Epoch Times)

"Nu acesta este modul în care am vrut să câştig, dar o victorie este o victorie. Deci sunt foarte fericită”, a mărturisit Bianca la începutul conferinţei de presă.

Întrebată cum e să câştigi nu doar acasă, ci să câştigi în faţa părinţilor, Bianca a spus:"Este incredibil pentru că am trecut prin atât de multe greutăţi împreună. Şi faptul că au fost acolo şi am putut să-i îmbrăţişez după [meci] a fost într-adevăr, foarte frumos. Şi aş spune chiar că le dedic acest trofeu".

Andreescu, ca oricare adolescent este preocupată de studiu. "Îmi place să citesc. Îmi place să fac cercetări de una singură. Îmi place mult să învăţ, să învăţ şi să învăţ. Pentru că cred că cunoaşterea este putere şi îmi place să fac asta. Aşa că încerc tot posibilul să devin din ce în ce mai bună".

Întrebată de unde vine rezistenţa şi duritatea mentală, Bianca a răspuns "Din practică. Meditez mult. [...]. Cred că este cu adevărat important să lucrezi cu mentalul la fel de serios pe cât lucrezi cu fizicul. Cred că mulţi oameni se preocupă de fizic şi uită de partea mentală, dar în realitate creierul tău îţi controlează corpul. Aşadar, dacă eşti puternic psihic, atunci cred că poţi găsi alte resurse care să îţi împingă corpul fizic dacă lucrurile nu îţi vor merge în acest sens. Şi cred că asta am făcut săptămâna aceasta şi sezonul trecut."

„Practic, îţi poţi crea propria realitate cu mintea ta”, a spus Andreescu. „Şi de când am început să fac acest lucru, se poate vedea în ultimele două luni şi sunt foarte recunoscătoare. Deci nu voi schimba nimic şi voi continua.”

Andreescu se retrage de la turneul de tenis de la Cincinnati şi se pregăteşte în continuare pentru US Open.

Materialul video poate fi accesat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport