Oameni cheie în campania lui Obama, acuzaţi de legături cu China comunistă

Preşedintele american, Barack Obama.
Preşedintele american, Barack Obama. (JIM WATSON / AFP / GettyImages)

Într-un raport exploziv publicat de Institutul pentru Responsabilitate Guvernamentală (IRG), un ONG care se ocupă cu expunerea fraudelor guvernamentale în Statele Unite, se arată legăturile dintre web situl Obama.com şi un controversat om de afaceri american care locuieşte în China.

Situl de ştiri Breitbart News a publicat date preliminare despre raportul IRG, de peste 100 de pagini, care arată că situl Obama.com, care redirectează traficul către pagina oficială de strângere de fonduri a lui Barack Obama (my.barackobama.com), este proprietatea unui controversat om de afaceri american cu legături puternice cu conducătorii Chinei comuniste.

Situl este proprietatea firmei Acorn Internaţional, al cărei CEO, Robert Roche, are legături cu marile finanţe chineze, controlate de stat, care “îi permit să câştige profit din tranzacţiile pe carduri de credit ale băncilor chineze”.

Raportul Breitbart News mai arată că pagina oficială de strângere de fonduri a lui Obama nu îi obligă pe cei care fac donaţii să introducă codul de securitate înscris pe dosul cărţilor de credit, permiţând astfel tranzacţii ilicite, sau făcute de non-cetăţeni americani.

Robert Roche, născut în Chicago, a devenit de-a lungul anilor unul dintre vesticii cu legături adânci cu elita mass mediei regimului comunist chinez, firma ChiCom, poziţie care îl desemnează drept unul dintre jucătorii cheie pe care China îi poate folosi pentru a influenţa alegerile americane.

China este cunoscută pentru donaţiile pe care le face ambelor tabere în timpul campaniilor electorale americane.

Este cunoscut că Robert Roche a promis să strângă o jumătate de milion de dolari pentru Obama, pe care l-a vizitat de 19 ori la Casa Albă din 2009, deşi locuieşte în Shanghai.

Conform raportului, Robert Roche a ridicat sprâncene la Washington, fiind remarcat în 2011 şezând la masa la care stăteau Barack Obama şi preşedintele Partidului Comunist Chinez, Hu Jintao, cu prilejul dineului organizat la vizita acestuia în SUA.