Oameni declaraţi morţi care au primit a doua şansă la viaţă

Momentul în care spiritul părăseşte corpul
Momentul în care spiritul părăseşte corpul (www.banoosh.com)

Vă prezentăm o serie de poveşti de viaţă despre oameni care au primit o a doua şansă după ce s-a crezut că s-au stins din viaţă.

Hardy Lyudmila Steblitskaya, o doamnă în vârstă de 61 de ani din Rusia, a fost declarată moartă de două ori de către medici, dar de fiecare dată a revenit la viaţă. O dată a fost numai la câteva minute de a i se face autopsie şi chiar a petrecut trei zile friguroase la morgă, a raportat The Siberian Times, citat de dailymail.co.uk.

"Straniul obicei" al femeii de a reveni la viaţă nu numai că i-a uimit familia şi prietenii, care au trecut de la suferinţa provocată de ”moartea” femeii la bucuria că aceasta a revenit la viaţă, dar i-a nedumerit şi pe medici. De două ori femeia a revenit la viaţă, respectiv în noiembrie 2011 şi în octombrie 2012.

Confuzia a început acum doi ani când Ludmila a fost dusă la Spitalul Clinic Regional Tomsk unde a petrecut mai multe zile pentru că se simţea rău.

Când fiica sa Anastasia a sunat într-o vineri seară pentru a întreba despre starea mamei sale, ea a fost informată de medici că mama ei a murit. Devastată, fiica a început planificarea înmormântării mamei sale şi a trebuit să dea vestea tragică prietenilor şi familiei.

Ea a cheltuit 60.000 de ruble (aproximativ 1.500 de euro) pentru a cumpăra flori, un sicriu, a aranjat să fie săpată o groapă şi a cumpărat produse alimentare pentru ceremonia care era planificată luni dimineaţa. Când s-a dus luni la spital să ridice corpul mamei sale, i s-a spus să aştepte pentru că doctorii nu au apucat să facă autopsia.

Aceasta a povestit că un medic surprins s-a apropiat de ea şi i-a spus că mama ei nu era moartă, ci era în patul ei şi respira fără probleme. Neîncrezătoare Anastasia a intrat în salon şi a găsit-o pe mama ei strigând-o pe nume.

În acel moment ea a ţipat şi şi-a scăpat geanta. "În capul meu totul era atât de neclar încât nici nu m-am gândit să intru înapoi în salon să-mi îmbrăţişez mama, sau să o întreb ce s-a întâmplat. În schimb, am început să-i sun pe toţi, spunând lucruri de genul „Eh, îmi pare rău. Poţi, te rog, să nu mai sapi mormântul. Ah este gata? Ok... asta este, nu va mai fi nicio înmormântare, mama mea este în viaţă".

Referitor la incident, medicul şef al Spitalul Clinic Regional Tomsk, Maksim Zayukov, a declarat : "Nu îmi pot explica de ce s-a întâmplat această greşeală". "Această tristă procedură a funcţionat întotdeauna în spitalul nostru ca un ceas: momentul morţii este întotdeauna înregistrat", a adăugat acesta.

"Verificările au fost efectuate şi ea era moartă - sau cel puţin aşa părea. Încă încercăm să înţelegem ce a mers prost în cazul Lyudmilei", a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

În octombrie 2012, Lyudmila - care are o istorie de probleme cardiace - a avut o altă "moarte aparentă" în timpul unei internări în spital, dar de data aceasta medicii a fost cei care au adus-o înapoi la viaţă după câteva ore.

Doamna Steblitskaya nu este singura persoană din lume care a pirmit a doua şansă la viaţă.

La începutul acestui an, apropiaţii îl plângeau pe un tânăr din Egipt, dar suferinţa lor s-a transformat într-o mare bucurie atunci când "mortul" s-a trezit la viaţă. Hamdi Hafez al-Nubi, un chelner 28 de ani, a fost declarat mort după ce a suferit un atac de cord la locul de muncă. În timp ce trupul său era pregătit pentru înmormântare, un alt doctor trimis să semneze certificatul de deces a descoperit că acesta era încă cald şi a reuşit să-l readucă la viaţă.

Şi în luna aprilie a.c., o femeie de 95 de ani din China s-a dat jos din propriul ei sicriu la şase zile după ce a fost declarată moartă după o căzătură. În conformitate cu tradiţia chineză, Li Xiufeng a fost plasată într-un sicriu ţinut în casa ei, astfel încât prietenii şi rudele să-i poată aduce omagii. Dar, cu o zi înainte de înmormântare, vecinii au găsit un sicriu gol şi mai târziu au descoperit că femeia se afla în bucătărie şi gătea.

Un bărbat din Africa de Sud s-a trezit într-un frigider din morgă, aproape la o zi după ce familia sa a crezut că a murit. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate, Sizwe Kupelo, a declarat că bărbatul, care suferise un atac de astm, s-a trezit la 21 de ore după ce familia sa l-a trimis la un antreprenor de pompe funebre, care la rândul lui l-a trimis la morgă.

Dar la o zi după ce personalul a pus corpul într-un compartiment în frigider, angajaţii de la morgă au auzit pe cineva strigând după ajutor. Ei au crezut că era o fantomă.

"Nu-mi venea să cred!", a declarat proprietarul morgii Maqolo. "Am fost, de asemenea, speriat, aşa că am sunat la poliţie. După ce a sosit poliţia, grupul a intrat în morgă împreună. M-am bucurat că au arme de foc asupra lor, în cazul în care ceva vroia să se lupte cu noi", a declarat Maqolo, care a adăugat că omul era palid când l-au scos afară.

Luz Milagros Veron - un nume care înseamnă "Lumina Miraculoasă" - este o fetiţă puternică, cu o poveste de naştere uimitoare. Aceasta a fost născută prematur şi nu prezenta niciun semn de viaţă la naştere aşa că medicii au decis să o trimită repede la morgă.

Dar astăzi ea trăieşte pentru că părinţii ei au insistat să vadă trupul fetiţei pentru a-şi lua la revedere. După 12 ore în interiorul unui sicriu sigilat, ea s-a mişcat şi a scos un strigăt mic. Era rece ca gheaţa, dar departe de a fi moartă. De atunci, Luz Milagros a crescut şi a devenit mai puternică.

O altă femeie care a fost declarată moartă, înfăşurată în plastic şi dusă într-o morgă a fost găsită respirând de către fiica ei, atunci când aceasta s-a dus să-i spună rămas bun. Potrivit rapoartelor, femeia în vârstă de 60 de ani, a petrecut două ore într-un sac de plastic într-un sertar frigorific după ce o infecţie pulmonară i-a provocat "moartea" la Spitalul Estadual Adão Pereira Nunes din Brazilia.

Fiica ei, Rosangela Celestrino, s-a dus să-şi îmbrăţişeze pentru ultima oară mama şi a simţit că ea încă respira. Medicii au crezut că glumeşte când a strigat că mama ei este încă în viaţă. Dar când medicul a examinat corpul a ajuns la concluzia că femeia era într-adevăr încă în viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură