Oamenii de ştiinţă: bijuteriile din aur pot provoca depresie

Bijuterii din aur
Bijuterii din aur (www.customs.gov.md)

Oamenii de ştiinţă canadieni au studiat efectul bijuteriilor de aur asupra organismului uman şi au constatat că metalul preţios poate avea efecte negative asupra sistemului nervos.

Astfel, specialiştii au efectuat o serie de experimente care au demonstrat că contactul aurului cu pielea condiţionează o agravare rapidă a stării de spirit, anxietate şi încetinirea metabolismului. În cazul persoanelor cu tulburări psihice, purtarea prelungită a bijuteriilor din aur poate provoca depresie.

Din aceleaşi motive, metalul preţios este contraindicat persoanelor cu epilepsie, deoarece poate provoca un atac al maladiei. Cercetătorii explică acest fapt prin reacţiile chimice care se produc atunci când aurul intră în contact cu ţesutul epitelial. Oxidându-se, aurul elimină compuşi chimici periculoşi pentru sănătate.

În plus, nu este de dorit ca bărbaţii să poarte aur, deoarece elemente eliminate de acesta pot determina perturbări ale funcţiei glandelor sexuale.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă susţin că nu este neapărat să abandonăm complet bijuteriile de aur, ci doar să le scoatem pe timp de noapte.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.