"Oamenii sunt buni!" - Poveşti frumoase cu şi de la "fata cu copaci la cap"

Cristina Hurdubaia
Cristina Hurdubaia (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Cristina Hurdubaia era jurnalist de investigaţie în TV când destinul i-a bătut la uşă sub forma unei veşti: vestea că i se va tăia, pe nepusă masă, din salariu. Revoltată că i se ia din leafă pur şi simplu, pe modelul "pentru că putem", Cristina şi-a luat inima în dinţi şi a demisionat deşi avea credit pentru locuinţă, riscând să piardă tot. Şi, în termeni materiali, a şi pierdut. A rămas fără casă. Dar cu mult mai mult timp. Şi cu disponibilitate de implicare. Implicare în ajutorarea celor cu adevărat năpăstuiţi de soartă.

Şi din uriaşa ei disponibilitate de a ajuta s-au născut nişte iniţiative minunate: comunitatea Împreună Rezistăm, devotată sprijinirii răniţilor şi rudelor victimelor din Colectiv, Copacul cu Haine, acel copac care, în plină iarnă, pe ger crunt, i-a îmbrăcat pe oamenii străzii în haine călduroase şi continuă să îmbrace oameni săraci, Copacul cu Fapte Bune - o metamorfoză - sau upgrade, dacă vreţi - a Copacului cu Haine, Caritabil Fest (care anul acesta strânge bani pentru achiziţionarea unui ventilator mecanic pentru nou-născuţi necesar unei secţii de terapie intensivă) etc. etc.

Copacul cu fapte bune
Copacul cu fapte bune (Dorel Gnatiuc)

Dar mai important decât toate acestea, Cristina a trezit şi în alţii dorinţa (urmată de obişnuinţă) de a face fapte bune. Da, românii sunt buni, povesteşte "fata cu copaci la cap", cum i se spune Cristinei acum.

Şi, drept dovadă, Cristina ne-a spus o poveste. Una dintre multele pe care le-a generat şi trăit:

"Cazul cel mai şocant pentru mine... (...) la "Ceasul bun" din "Starea Naţiei", că eu fac reportaje sociale, cineva mi-a zis "băi, este un băieţel, Radu, de vreo 12 ani, care ar avea nevoie de hăinuţe, de.." şi mi-a dat adresa. Şi m-am dus acolo şi am văzut o casă dărăpănată, dar la nivelul ăla de cădea pe jos. Şi copilul ăla locuia în casa aia unde ningea prin pereţi.. a fost şocant...

Iar a doua zi, într-o singură zi, am strâns de la oameni, apropo, că îţi zic că oamenii sunt buni!, 10.000 de euro într-o zi şi a sunat o firmă care i-a cumpărat un apartament cu 2 camere! Deci asta în maxim 3 zile s-a întâmplat! Iar copilul acela, din magherniţa aia unde nu avea ce mânca, nu avea unde dormi, de-i cădea acoperişul în cap, trăieşte într-un apartament superdotat, n-am eu acasă ce are copilul ăsta, şi de asta cred că se poate! Fiecare a donat câte puţin şi s-au strâns 10.000 de euro. Şi am multe exemple de genul ăsta! Eu cred că avem potenţial şi cred că dacă fac eu, face ăla, aude lumea de la vecinul... eu cred că, câte un pic, câte un pic..."

Vă invitam să vizionaţi interviul acordat de Cristina Hurdubaia - "fata cu copaci la cap", cum i se spune acum - pentru mai multe poveşti frumoase despre bunătate şi resorturile care o scot la iveală. Căci bunătatea există în fiecare om, doar că unii încă nu şi-au descoperit-o.

Dialogul cu Cristina Hurdubaia a avut loc la ultima ediţie a Rezistenţa TV

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii