Obama va efectua o vizită oficială în Polonia

Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Preşedintele american, Barack Obama, se va deplasa în Polonia, în luna iunie, pentru un turneu european ce va aniversa 70 de ani de la Debarcarea aliaţilor în Europa, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, conform Mediafax.

”Sunt fericit să anunţ că, în iunie, preşedintele Obama va reveni în Europa. Va merge inclusiv în Polonia la a 25-a aniversare a organizării alegerilor democratice, primele după mult timp”, a declarat Biden, în faţa liderilor mondiali prezenţi la Institutul Atlantic Council, în Washington.

Polonia a devenit un punct vital al strategiei de apărare colectivă a Alianţei Nord Atlantice, vizita lui Obama confirmând angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii europeni.

Statele Unite trebuie să se ”re-pivoteze” militar în Europa susţinând statele membre NATO iar Polonia va juca un rol de conducere în regiune, a declarat ministrul polonez al Apărării, Tomas Siemoniak, în timpul vizitei la Pentagon.

Preşedintele american se va deplasa în luna iunie în Franţa, Belgia şi Marea Britanie pentru a marca 70 de ani de la Debarcarea aliaţilor în Europa, în al II-lea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe