Obama va efectua o vizită oficială în Polonia

Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Preşedintele american, Barack Obama, se va deplasa în Polonia, în luna iunie, pentru un turneu european ce va aniversa 70 de ani de la Debarcarea aliaţilor în Europa, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, conform Mediafax.

”Sunt fericit să anunţ că, în iunie, preşedintele Obama va reveni în Europa. Va merge inclusiv în Polonia la a 25-a aniversare a organizării alegerilor democratice, primele după mult timp”, a declarat Biden, în faţa liderilor mondiali prezenţi la Institutul Atlantic Council, în Washington.

Polonia a devenit un punct vital al strategiei de apărare colectivă a Alianţei Nord Atlantice, vizita lui Obama confirmând angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii europeni.

Statele Unite trebuie să se ”re-pivoteze” militar în Europa susţinând statele membre NATO iar Polonia va juca un rol de conducere în regiune, a declarat ministrul polonez al Apărării, Tomas Siemoniak, în timpul vizitei la Pentagon.

Preşedintele american se va deplasa în luna iunie în Franţa, Belgia şi Marea Britanie pentru a marca 70 de ani de la Debarcarea aliaţilor în Europa, în al II-lea Război Mondial.