Oficial NATO asasinat în Belgia

Poliţia belgiană anchetează moartea unui înalt oficial NATO, după ce trupul acestuia a fost descoperit în automobilul său cu o rană la cap provocată de un foc de armă.
Emblema NATO, Bruxelles
Emblema NATO, Bruxelles (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Conform rapoartelor, trupul neînsufleţit al lui Yves Chandelon, auditor general al NATO în vârstă de 62 de ani, a fost descoperit în oraşul belgian Andenne, la 99 km distanţă de locuinţa sa din Lens, în 16 decembrie.

Chandelon a fost înregistrat ca find deţinătorul a trei arme, potrivit ziarelor locale. Totuşi, arma care a fost găsită la faţa locului nu i-a aparţinut, susţin rapoartele media.

Şi mai bizar este că s-a raportat pe plan local că arma cu care a fost ucis oficialul NATO a fost descoperită în torpedoul automobilului său.

În plus, rapoartele locale de ştiri au anunţat că familia lui Chandelon este îngrijorată de circumstanţele cazului, aceştia susţinând că sugestiile iniţiale sunt incorecte şi că ar putea fi vorba de o sinucidere.

S-a raportat, totodată, că fostul director al Institutului Auditorilor Interni din Luxemburg s-a plâns că a primit telefoane ciudate înainte de moartea sa şi că s-a simţit “ameninţat”.

Ziarul belgian SudInfo.be a susţinut că familia lui Chandelon nu are răspunsuri la mai multe întrebări în legătură cu ciudata moartea a acestuia.

Sursa citată susţine că procurorul local Vincent Macq anchetează moartea, dar că nu s-a făcut încă o autopsie.

O parte a investigaţiei va avea ca obiect faptul că Chandelon a fost responsabil de anchetarea finanţării terorismului datorită postului deţinut în NATO.

Chandelon a fost angajat de agenţia de sprijin şi aprovizionare a NATO (NSPA) în Capellen, în sud-vestul Luxemburgului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe