Oile Blacknose Valais - cele mai bizare din lume [video]

Oile Blacknose din Valais
Oile Blacknose din Valais (screenshot tramite video Gab)

Oile Blacknose Valais sunt originare din cantonul Valais din Elveţia. Este o rasă crescută atât pentru carne, cât şi pentru lână. Acestea sunt unice în Valais Superior şi s-au adaptat foarte bine condiţiilor dure de la munte, fiind extrem de rezistente şi prolifice.

Culoarea neagră a nasului, ochilor, urechilor, genunchilor, în jurul copitelor şi, pe de altă parte, blana lor albă de lână pufoasă le fac inconfundabile.

(screenshot tramite video Youtube)

Au coarne mari în formă elicoidală sau în formă de spirală. Ambele sexe au coarne.

(screenshot tramite video)

Prima menţiune a rasei datează din anul 1400, dar a fost recunoscută pentru prima dată ca rasă independentă în anul 1962.

Astăzi, cărţile genealogice elveţiene includ aproape 13.700 de animale. Rasa a fost crescută exclusiv în Elveţia şi doar în anii 2013 şi 2014 a fost importată pentru prima dată în Insulele Britanice de mai mulţi crescători de oi. Importul în Statele Unite se efectuează, de asemenea, printr-un program de reproducere folosind material seminal colectat de la oile Blacknose din Valais începând din toamna anului 2016.

Rasa standard

Oaia Blacknose din Valais are un corp robust şi mare. Nasul negru trebuie să fie centrat şi culoarea se extinde până la ochi. Urechile sunt, de asemenea negre, până la baza capului. Trebuie să aibă culoarea negru pe glezne şi pe genunchii din faţă. Femelele au pete negre pe coadă. Coarnele elicoidale sau în formă de spirală sunt tipice atât la oi, cât şi la berbeci şi trebuie să fie bine echilibrate. Capul şi picioarele sunt bine acoperite de lână, care este uniformă.

În câteva cuvinte, sunt aproape perfecte! Aici puteţi obţine mai multe informaţii despre acest miracol al naturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură