Olanda a devenit campioană mondială la handbal

(Getty Images)

Echipa Olandei a câştigat titlu de campioană mondială la handbal feminin, după ce a învins Spania cu 30-29 (16-13) la Kumamoto, în finala Campionatului Mondial, reuşind şi calificarea la JO 2020. Acesta este primul titlu al olandezelor, care a fost obţinut printr-o lovitură controversată de la 7 metri acordată în ultimele secunde ale partidei.

Portarul olandez a încercat să trimită o minge lungă unei coechipiere în atac, dar o jucătoare spaniolă a blocat mingea. Arbitrele au considerat că acţiunea a fost în semicercul olandez, dar reluările nu au confirmat acest lucru, iar Olanda a primit un 7 m pentru blocarea acţiunii de atac în ultimele secunde de joc. Lois Abbingh a transformat lovitura de la 7 m şi a adus Olandei primul titlu mondial.

Echipa Spaniei a jucat prima finală mondială, după ce mai câştigase medalia de bronz la ediţia din 2011.

În finala mică de la Kumamoto, Rusia a cucerit medaliile de bronz după ce a învins echipa Norvegiei, cu scorul de 33-28 (18-15).

Jucătoarele române, care au avut o prestaţie sub nivelul obişnuit, au ocupat locul 12 la această ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin.

La turneul preolimpic din luna martie, România va avea ca adversare Norvegia, clasată pe patru la CM 2019, Muntenegru (locul cinci la CM 2019) şi Coreea de Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport