Plângere pe numele Olguţei Vasilescu după derapajul cu lagărele de concentrare

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Epoch Times România)

Deputata USR Cristina Iurişniţi, preşedintele Comisiei de egalitate de şanse între femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru a cere sancţionarea Liei Olguţa Vasilescu, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Plângerea deputatei vizează recentele declaraţii făcute de fostul ministru al Muncii, la Antena 3, declaraţii în care Vasilescu l-a comparat pe Iohannis cu şefii lagărelor naziste.

”Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-istii băgaţi acolo la reeducare”.

”Insinuările făcute de doamna Olguţa Vasilescu fac parte din discursul public asumat de Partidul Social-Democrat cu privire la etnia Preşedintelui României, menite să instige la ură, intoleranţă şi discriminare”, arată deputata USR.

În sesizarea sa, Cristina Iurişniţi a cerut sancţionarea şi obligarea Olguţei Vasilescu să transmită scuze publice preşedintelui şi comunităţilor etnice care au fost lezate.

Reamintim că după declaraţiile Olguţei Vasilescu, indignat de retorica de campanie a acesteia, deputatul Silviu Vexler, reprezentant al comunităţii evreieşti din România, a condamnat public asimilarea preşedintelui Klaus Iohannis cu unii dintre cei mai odioşi criminali din istoria umanităţii.