Olimpice: Preşedintele CIO laudă pregătirile Rusiei pentru JO de la Soci

Thomas Bach, preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic.
Thomas Bach, preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a lăudat modul în care Rusia a gestionat pregătirile pentru găzduirea JO de iarnă de la Soci, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o luni, împreună cu preşedintele rus Vladimir Putin, în staţiunea balneară de la ţărmul Mării Negre.

Rusia a cheltuit peste 50 miliarde dolari în vederea Jocurilor din luna februarie, devenite o prioritate pentru Putin, care doreşte să prezinte lumii faţa modernă a ţării sale.

"Suntem pe deplin încrezători că Jocurile vor fi de un nivel magnific. Suntem extrem de recunoscători pentru excelenta cooperare care s-a derulat în ultimii ani. Soci şi întreaga regiune au cunoscut o dezvoltare extraordinară şi am fost foarte impresionaţi de ceea ce am văzut", a declarat Bach, înainte de a purta o nouă serie de convorbiri cu Putin.

Pregătirile pentru Olimpiada de iarnă de la Soci au fost marcate, însă, de costurile foarte mari, care au depăşit previziunile, precum şi de întârzierile în finalizarea lucrărilor, organizatorii fiind nevoiţi să facă faţă şi criticilor organizaţiilor pentru drepturile omului din cauza acuzaţiilor referitoare la tratamentul muncitorilor străini angajaţi pe diferitele şantiere olimpice.

De asemenea, în Occident, Jocurile de la Soci au fost ţinta apelurilor la boicot, din cauza legii adoptate de Rusia în vara acestui an, referitoare la interzicerea propagandei homosexuale în rândul minorilor, considerată discriminatorie.

Moscova caută, totodată, să gestioneze cât mai bine potenţialele ameninţări la adresa securităţii competiţiei de la Soci, staţiune situată la doar câteva sute de kilometri de instabila regiune a Caucazului de Nord, în care Rusia se confruntă cu problema militanţilor islamişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport